Mai bine declarau zi liberă și plecau în vacanță. BVB a avut cele mai mici tranzacții din acest an, de doar 2,5 milioane lei, iar indicii au rămas unde erau și joi

Mai bine declarau zi liberă și plecau în vacanță. BVB a avut cele mai mici tranzacții din acest an, de doar 2,5 milioane lei, iar indicii au rămas unde erau și joi

Sursa foto: Diamant24 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 apr 2017

Piața a fost aproape inertă la BVB în Vinerea Mare, iar două obligațiuni de pe AeRO au însumat transferuri mai mari decât cel de-al doilea emitent din topul tranzacțiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Bursa de Valori București a lăsat liber la tranzacții, spre deosebire de principalele piețe europene care au fost închise, dar investitorii și-au luat singuri vacanță. Rezultatul este un tablou dezolant, cu cea mai mică activitate de tranzacționare din acest an, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 2,52 milioane lei.

 

În absența ordinelor, nici cotațiile nu au avut puterea de a se despinde de refereințele de joi. Astfel, indicele reprezentativ BET a avut o deviație minimă, +0,01%, închizând la nivelul de 8.258,73 puncte, în timp ce pentru indicele BET Plus a avut o oscilație zero.

Bursa introduce tariful minim pe ordinul executat. „Omorâți tot retailul”, avertizează brokerii mici CITEȘTE ȘI Bursa introduce tariful minim pe ordinul executat. „Omorâți tot retailul”, avertizează brokerii mici

Cel mai tranzacționat emitent, Romgaz Mediaș (SNG), abia a adunat schimburi de aproximativ 645.000 de lei. Cotația s-a corectat cu 0,32%, până la prețul de 31,40 lei/acțiune, cu doar un pas de cotare sub maximul ultimelor 17 luni. Totuși, indicele energetic BET-NG a închis „pe verde”, cu un avans de 0,18%.

Ironie, tranzacții mai mari decât compania cu al 2-lea rulaj al zilei le-au avut 2 emisiuni de obligațiuni de pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO. Volumele cumulate pe cele 2 instrumente financiare au fost echivalentul a 530.000 de lei. Este vorba despre titlurile de credit emise de Bittnet Systems (BNET19) și Good People (FRU21) care au scăzut cu 3,38% și, respectiv 3,19%, întorcându-se până la valoarea nominală de 100 lei pe unitate.

Acțiunea de pe locul 2 în clasamentul tranzacțiilor a fost Nuclearelectrica (SNN) care abia a adunat volume echivalente cu aproximativ 203.000 de lei. Astăzi compania a remis 3 comunicate către bursă.

Primul, de la deschiderea ședinței de tranzacționare, anunța prelungirea mandatului de director general al Danielei Lulache pentru o perioadă de 4 luni. Al doilea anunț înștiința piața despre semnarea unor contracte însumând 29,49 milioane lei cu Electrica Muntenia Nord pentru livrarea de energie electrică în perioada 1 iulie 2017 – 30 iunie 2018. Finalmente, la închiderea ședinței de tranzacționare, emitentul a remis un comunicat potrivit căruia compania nu este în situația de a acorda pentru un moment dividendul suplimentar de 1,50 lei/acțiune solicitat la începutul acestei săptămâni de Fondul Proprietatea (FP).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
romgaz
good people
bittnet systems
nuclearelectrica
fondul proprietatea