Așteptările analiștilor, în curând un reper și la BVB pentru perioadele de raportări

Așteptările analiștilor, în curând un reper și la BVB pentru perioadele de raportări
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 apr 2017

Bursa de Valori București a lansat portalul de informații financiare InvestingRomania unde vor fi publicate și estimările analiștilor cu privire la rezultatele financiare ale unor companii listate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

De acum, investitorii de pe bursa românească nu vor trebui să aibă ca unic reper la raportările periodice doar rezultatele financiare precedente, ci și estimările analiștilor. Așteptările pieței urmează să fie publicate de operatorul de piață Bursa de Valori București pe portalul InvestingRomania, lansat astăzi. Platforma urmează să publice informații de piață, având și un parteneriat cu agenția de presă Agerpres.

Pentru un număr de companii vizibile listate la Bursa de Valori București, analiștii vor formula așteptări cu privire la rezultatele financiare, astfel încât investitorii vor putea avea repere la care să se raporteze dacă rezultatele sunt dezamăgitoare sau surprind în sens pozitiv.

EXCLUSIV BCR, evaluată de Deloitte mult sub prețul dat de piață pentru BT și aproape de cel al BRD. SIF Oltenia a dat cu piciorul la 120 milioane euro cash CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BCR, evaluată de Deloitte mult sub prețul dat de piață pentru BT și aproape de cel al BRD. SIF Oltenia a dat cu piciorul la 120 milioane euro cash

Un număr de 10 bănci și case de brokeraj își vor formula estimările. Este vorba despre BCR, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, BRK Financial Group, Concorde Securities, Intercapital Invest, Prime Transaction, Wood & Company, Swiss Capital și Tradevile.

Emitenții prinși în program sunt Bursa de Valori București (BVB), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Nuclearelectrica (SNN), Banca Transilvania (TLV), SIF Banat Crișana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), OMV Petrom (SNP), Electrica (EL), Romgaz (SNG), SIF Oltenia (SIF5), SIF Transilvania (SIF3), Transelectrica (TEL) și Transgaz (TGN).

Prezent astăzi la evenimentul de lansare a portalului organizat la deschiderea ședinței de tranzacționare, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) Mircea Ursache a declarat că este nevoie în piață de „informața curată, nepărtinitoare” care să nu dirijeze opțiunea investitorilor. Actul investițional trebuie să aparțină investitorilor, spune reprezentantul supraveghetorului pieței.

Pe bursele mature, publicarea rezultatelor financiare ale companiilor listate antrenează volume și volatilitate în piață, în măsura în care investitorii se raportează nu numai la performanța companiilor raportată la perioadele anterioare, ci și la țintele bugetate de emitenți și la estimările analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
brd
concorde securities
prime transaction
romgaz