Majoritatea managerilor de active la nivel global nu investesc responsabil

 Majoritatea managerilor de active la nivel global nu investesc responsabil
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2023

Managerii de active la nivel global, care controlează mii de miliarde de dolari, nu reușesc să investească într-un mod care să protejeze clima, biodiversitatea și oamenii, în ciuda eforturilor industriei de a-și promova acreditările în domeniul finanțării durabile, a declarat grupul de responsabilitate corporativă ShareAction, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Strategiile de investiții care iau în considerare riscurile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) sau investesc în companii care doresc să aibă un impact pozitiv asupra climei, oamenilor și lumii naturale au strâns mii de miliarde de dolari la nivel global. Cu toate acestea, două treimi din cei 77 de manageri de active chestionați, care controlează active de 60 de mii de miliarde de dolari, au avut ”lacune serioase în politicile și practicile lor de investiții responsabile”, a constatat grupul pe baza unei analize a politicilor lor, scrie News.ro.

McDonald\'s France urmează să testeze în martie înlocuirea cartofilor prăjiți cu morcovi, păstârnac și sfeclă roșie prăjite CITEȘTE ȘI McDonald's France urmează să testeze în martie înlocuirea cartofilor prăjiți cu morcovi, păstârnac și sfeclă roșie prăjite

Acestea includ eșecul în evaluarea și prevenirea impactului negativ asupra naturii sau includerea emisiilor Scope 3, cele legate de lanțul valoric al unei companii, în obiectivele climatice.

”În calitate de manageri de zeci de mii de miliarde de dolari... deciziile lor au un impact vast în întreaga lume... (dar) rămâne o lipsă de ambiție de a genera îmbunătățiri în lumea reală”, a declarat Claudia Gray, director pentru cercetări în domeniul financiar la ShareAction.

ShareAction a evaluat managerii cu privire la câteva sute de indicatori, inclusiv deținerile lor de investiții în combustibili fosili; dacă au stabilit obiective de reducere a emisiilor pe termen mai scurt și cum integrează politicile de biodiversitate în procesul decizional.

Printre companiile care au făcut cele mai mari progrese s-a numărat J.P. Morgan Asset Management, care a urcat cu aproape 60 de locuri, până pe locul 13, după adoptarea politicilor sociale și de biodiversitate, precum și implicarea pe subiecte precum managementul capitalului uman, a spus grupul.

ShareAction a constatat, de asemenea, că ponderea managerilor cu performanțe semnificativ mai slabe decât colegii lor a scăzut de la 51% în 2020 la 35% în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
manageri
active