MedLife intră în piață la un preț de 26 lei/acțiune al ofertei publice, care situează valoarea companiei la 115 milioane euro

MedLife intră în piață la un preț de 26 lei/acțiune al ofertei publice, care situează valoarea companiei la 115 milioane euro
scris 16 dec 2016

Valoarea totală a ofertei MedLife se ridică la 230 milioane lei (50,88 milioane euro), prețul plătit fiind de 26 lei/acțiune pe tranșa mare și de 24,7 lei/acțiune de investitorii de retail care au subscris în primele 4 zile lucrătoare ale ofertei.

MedLife (M) este așteptată la cota Bursei de Valori București pentru data de 21 decembrie, a anunțat astăzi intermediarul ofertei publice, consorțiul format din Raiffeisen Bank și Wood & Co. Oferta publică primară pentru cele 44% din acțiuni puse în vânzare s-a închis cu succes. Prețul plătit a fost de 26 lei/acțiune pentru tranșa investitorilor instituționali și a investitorilor individuali de la tranșa garantată sau care au subscris în ultimele zile ale ofertei.

Astfel, valoarea totală plătită pentru cele 8,84 milioane de acțiuni puse în vânzare este de 230 milioane lei (50,88 milioane euro), iar compania intră pe bursă cu o valoare de piață de 522,40 milioane lei (115,57 milioane euro).

EXCLUSIV De ce a vândut FP la Romgaz. Managementul Fondului era îngrijorat de companie și de piața gazelor naturale din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV De ce a vândut FP la Romgaz. Managementul Fondului era îngrijorat de companie și de piața gazelor naturale din România

Prețul este semnificativ mai mic decât cel maximal al ofertei de 35,00 lei acțiune, care ar fi ridicat valoarea companiei la 703,22 milioane lei (156,18 milioane euro), dar și departe de prețurile vehiculate în media de aproximativ 200 milioane euro.

Pe de altă parte, prețul este ridicat față de estimările conservatoare. Spre exemplu, casa de brokeraj BRK Financial Group indica un un interval de preț între 15,55 lei/acțiune și 19,27 lei/acțiune, ceea ce ar fi situat capitalizarea companiei între 69 milioane euro și 85 milioane euro. Calculul respectiv publicat chiar înaintea publicării prospectului de emisiune se baza pe un preț mediu al companiilor de profil listate la nivel regional.

Un grup de investitori, gata să pună la bătaie 5 milioane euro pentru investiții în start-up-uri și IMM-uri CITEȘTE ȘI Un grup de investitori, gata să pună la bătaie 5 milioane euro pentru investiții în start-up-uri și IMM-uri

Compania intră în piață la un preț echivalent cu câștigul pre-taxare EBITDA de 9,37 ori. Rezultatele la 9 luni care indică un câștig de numai 43.000 de lei, echivalentul unui autoturism marca Dacia Logan și gradul ridicat de îndatorare al companiei de 79,16%, rezultat din raportul între datoriile totale de 346,79 milioane lei, contrapuse activelor totale de 438,05 milioane lei, i-au făcut pe unii investitori de retail experimentați să spună că societatea nu ar trebui să valoreze mai mult de 30 milioane de euro.

Cu toate acestea, rata de suprasubscriere a fost de 4 ori pe tranșa de retail. Despre participarea investitorilor intermediarii nu au furnizat detalii, însă, așa cum a anunțat Profit.ro, oferta era subscrisă integral încă din dimineața zilei de miercuri.

Un număr de 803.680 de acțiuni rămâne la dispoziția intermediarilor pentru un program de stabilizare a prețului acțiunilor ce ar dura cel mult 30 de zile de la intrarea titlurilor MedLife în ring, fără a fi însă obligatorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
bvb
bursa
raiffeisen bank