MedLife, tranzacții de peste 1 milion de euro. Principalele evoluții bursiere

MedLife, tranzacții de peste 1 milion de euro. Principalele evoluții bursiere
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 iul 2017

Într-o sesiune de corecții la Bursa de Valori București, acțiunile MedLife au atins a 2-a valoare de tranzacționare de la listarea acestui emitent în decembrie, respectiv 4,80 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București a continuat tendința corectivă din sesiunea de tranzacționare de ieri. Indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,14%, până la nivelul de 8.328,73 puncte, iar indicele compozit BET Plus a pierdut, de asemenea, 0,16%. Este un recul al pieței confirmat de închiderile „pe roșu” pentru cele mai tranzacționate 4 acțiuni, chiar și în contextul unei zile favorabile pentru indicii principali europeni.

Indicele Euro Stoxx 50, al titlurilor blue-chip europene, a urcat cu 0,59% potrivit Boomberg, în timp ce bursele mature au avut aprecieri pe linie: +0,77% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,65% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,45% pentru indicele DAX de la Frankfurt. La nivel regional, închideri în ton cu restul piețelor au avut indicii WIG20 de la Varșovia și PX de la Praga, +0,29% și, respectiv 0,74%, în timp ce indicele BUX de la Budapesta a suferit un declin de 0,22%.

Una dintre cele mai vechi case de brokeraj iese din piață. Cu închiderea fiecărui intermediar, dispar și potențiali noi investitori de retail, spune un broker CITEȘTE ȘI Una dintre cele mai vechi case de brokeraj iese din piață. Cu închiderea fiecărui intermediar, dispar și potențiali noi investitori de retail, spune un broker

Cel mai tranzacționat emitent a fost astăzi Romgaz Mediaș (SNG), transferurile cumulate fiind de 6,57 milioane lei, într-o ședință în care cotația s-a corectat cu 0,18%, până la prețul de 28,40 lei/acțiune, după ce la finele săptămânii precedente atinsese un maxim ex-dividend la nivelul de 28,65 lei/acțiune. Este o mișcare care a tras în jos indicele energetic BET-NG, cu o închidere doar cu 0,04% peste referință, deși cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP) s-a apreciat cuz 0,31%, până la prețul de 0,3195 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,46 milioane lei.

Engie respinge acuzațiile Fondului Proprietatea: \ CITEȘTE ȘI Engie respinge acuzațiile Fondului Proprietatea: "Încearcă să-și vândă deținerea". FP a mai acuzat în trecut și Engie, și E.ON de "sifonare" de bani

Într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni s-a situat la 30,64 milioane lei (6,71 milioane euro), am avut o activitate de tranzacționare sporită pe titlurile MedLife (M). Acestea au adunat a 2-a valoare a schimburilor de la listarea lor în luna decembrie a anului trecut, de 4,80 milioane lei. Cotația a suferit un recul de 0,27%, până la prețul de 36,60 lei/acțiune, care conferă furnizorului de servicii medicale o capitalizare bursieră de 735,36 milioane lei (161,20 milioane euro).

Tranzacții de peste 12 milioane lei pe titlurile cu profil financiar

Interes a existat și pentru titlurile bancare. Titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-au corectat cu 0,28%, până la prețul de 14,14 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,58 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), s-a depreciat cu 0,68%, până la prețul de 2,9200 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,79 milioane lei.

Tot de pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 0,11%, până la prețul de 0,8710 lei/acțiune, pe transferuri de 2,16 milioane lei. Este un avans în ton cu cel de 0,13% în ansamblu al indicelui fondurilor închise BET-FI, care a închis la nivelul de 33.577,35 puncte.

A fost o zi bună și pentru titlurile SIF. Astfel, cea mai importantă tranzacție specială din piața deal, în valoare de 1,99 milioane lei, s-a realizat cu titluri SIF Banat Crișana (SIF1). Emitentul a fost cel mai tranzacționat și în ziua precedentă, cu rulaje însumând 8,40 milioane lei, dar, din cele 4,23 milioane acțiuni schimbate, nu mai puțin de 4,00 milioane titluri au făcut obiectul a doar 2 transferuri.

Astăzi, reperul de 500.000 de lei al transferurilor a mai fost depășit și pe titlurile SIF Transilvania (SIF3) și SIF Moldova (SIF2).

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
romgaz
banca transilvania
brd
bvb
bursa
medlife
omv petrom