Millenium Insurance Broker – creșteri la toate capitolele din bilanț

Millenium Insurance Broker – creșteri la toate capitolele din bilanț

Sursa foto: Ștefan Priogoreanu, directorulo general al Millenium Insurance Broker

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 feb 2024

Listat la cota pieței AeRO a BVB în urmă cu un an, brokerul de asigurări Millenium vine cu rezultate pozitive pentru 2023, în pofida vântului din față dinspre reglementări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Millenium Insurance Broker (MIB) a realizat în 2023 venituri totale din exploatare de 55,36 milioane lei, în creștere cu 12,84% față de cele de 49,06 milioane lei în exercițiul financiar precedent. Este o majorare care vine în continuarea unui ciclu multianual de expansiune a business-ului, evidențiat în raportarea anuală preliminară.

Millenium Insurance Broker – creșteri la toate capitolele din bilanț

Performanța este obținută în contextul în care volumul primelor intermediate a crescut cu 28,33%, la 78,45 milioane lei, de la 61,13 milioane lei, de asemenea într-o interacțiune pe un trend ascedent cu clienții.

Millenium Insurance Broker – creșteri la toate capitolele din bilanț

Cheltuielile totale de exploatare au fost anul trecut de 52,46 milioane lei, cu 13,57% mai mari decât cele de 46,19 milioane lei din 2022. În același interval de raportare, rezultatul net a avansat cu 7,97%, la 2,71 milioane lei, de la 2,51 milioane lei. Este o surmontare a unui mediu potrivnic pentru brokerii de asigurare menționat în raportarea anuală preliminară de competitorul Transilvania Broker de Asigurare (TBK) ce punea erodarea cu o treime a câștigului net pe seama reglementărilor.

Simtel Team și-a dublat afacerile și profitul net CITEȘTE ȘI Simtel Team și-a dublat afacerile și profitul net

Datoriile totale ale Millenium erau la data de 31 decembrie 2023 de 5,16 milioane lei, cu 21,12% mai mari decât cele de 4,26 milioane lei de la sfârșitul anului 2022. Raportate la activele companiei, acestea indică un grad de îndatorare de 33,22%.

Millenium Insurance Broker, companie unde grupul Autonom are o deținere de 31,75% din titluri, s-a listat cu un an în urmă la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București, unde la ultimul preț de închidere al titlurilor sale, de 15,70 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 32,74 milioane lei (6,59 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
millenium insurance broker
bvb
bursa
autonom
transilvania broker