Obligațiunile de 2 milioane euro emise de IFN-ul OMRO, controlat de Bogdan Ciobotaru, administrator la Leumi, First Bank și RCS&RDS, intră la bursă

Obligațiunile de 2 milioane euro emise de IFN-ul OMRO, controlat de Bogdan Ciobotaru, administrator la Leumi, First Bank și RCS&RDS, intră la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2020

Obligațiunile corporative denominate în euro emise de OMRO IFN Târgu Mureș (OMRO25E), una dintre primele instituții de microfinanțare înființate în România, intră la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al Bursei de Valori București (BVB), după finalizarea unui plasamentul privat în valoare de 2 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe 8 aprilie, OMRO a primit avizul ASF pentru a lista la bursă obligațiunile emise la începutul anului. La acel moment au fost procesate obligațiuni de 2 milioane euro.

ULTIMA ORĂ Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai

OMRO este societate cu profil financiar înregistrată în Târgu Mureș. Conform termene.ro, firma este controlată de Bogdan Ciobotaru, prin Danube Capital, administrator la First Bank, RCS&RDS, Leumi Bank.

Obligațiunile sunt denominate în euro și scadente în anul 2025.

OMRO a derulat în perioada 16 decembrie 2019 – 27 ianuarie 2020 un plasament privat prin care a atras de la investitori 2 milioane de euro, printr-o emisiune de obligațiuni cu maturitate de 5 ani și dobândă fixă de 7,5% p.a. plătibilă semestrial. Emisiunea cuprinde 10.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 200 euro/obligațiune. Fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni vor fi utilizate pentru finanțarea activității de creditare precum si a altor cheltuieli operaționale curente ale emitentului.

”Compania își propune să sprijine dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale din România, atât prin metode tradiționale, cât și prin introducerea de soluții digitale inovative. OMRO se află în plin proces de transformare strategică, susținut de o serie de investiții majore în digitalizare și infrastructură IT, precum și de parteneriate cu instituții de referință pentru finanțarea activității, precum Fondul European de Investiții, care a devenit un partener de finanțare cheie printr-un credit subordonat pe 10 ani acordat în anul 2019 în baza programului EaSI Capacity Building și printr-un instrument de garantare de 75 milioane lei pentru credite nesecurizate. În ultima perioadă, OMRO a făcut investiții substanțiale în tehnologie și digitalizare, fiind deja în faza de testare a unei platforme de microfinanțare 100% digitală, care combină tehnologii de inteligență artificială pentru procesul de cunoaștere a clientelei și analiză de risc, cu elemente care permit disbursarea unui credit la distanță, cum ar fi semnătura electronică calificată.

În plus, OMRO pregătește lansarea unei aplicații de mobil care va permite clienților din segmentele Micro, IMM sau PFA să își deschidă un cont bancar virtual online cu un card atașat și să beneficeze de servicii digitale menite să ajute antreprenorii să își gestioneze afacerea mai eficient, cum ar fi facturarea electronică. Suntem bucuroși să debutăm la BVB cu emisiunea noastră inaugurală de obligațiuni. Am observat un nivel semnificativ de interes cu privire la obligațiunile OMRO pe 5 ani, ceea ce subliniază încrederea pe care piața o are în modelul nostru de afaceri, echipa de management și principiile noastre fundamentale ce îmbină microfinanțarea și digitalizarea financiară. Chiar și în aceste condiții dificile, OMRO continuă sa finanțeze afacerile clienților săi”, a afirmat Paul Panciu, Președintele Consiliului de Administrație OMRO IFN SA.

OMRO IFN este una dintre primele instituții de microfinanțare din România. În anul 2007, societatea a fost înregistrată în Registrul General al instituțiilor financiare non-bancare (IFN) al Băncii Naționale a României (BNR), specializându-se în acordarea de credite pentru finanțarea afacerilor din agricultură (microferme si ferme mici) și, totodată, în acordarea de microcredite acelor întreprinderi mici, mijlocii și microîntreprinderi (MIMM) care nu se califică pentru acces la servicii financiare bancare.

Schimbarea acționariatului începând cu 2018, a marcat un moment de inflexiune în evoluția societății, translatând perspectivele și viziunea OMRO spre expansiune geografică și prin acces digitalizat la o plajă mult mai largă de clienți potențiali cu obiectivul de a ajunge cea mai importantă platformă independentă de microfinanțare din România.

La finalul anului 2019, OMRO avea un portofoliu de credite de 17,1 milioane lei, aproape dublu față de cel din 2018, și 569 clienți activi (261 clienți noi).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
purcari
artrom