Oferta Alro în impas în prima zi fără subscrieri cu discount. Numai 3 ordine pentru doar 600 de acțiuni

Oferta Alro în impas în prima zi fără subscrieri cu discount. Numai 3 ordine pentru doar 600 de acțiuni

Sursa: Smshoot / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 iul 2018

După ce a strâns ordine pentru un număr de acțiuni reprezentând 10,77% din tranșa de retail până pe data 5 iulie când a fost valabil un discount de 7% față de prețul la care se va închide oferta, operațiunea de piață derulată de Alro Slatina a strâns foarte puține subscrieri ale investitorilor individuali în ultima zi a săptămânii trecute. Cotația a suferit un recul de 2,23%, până la prețul de 3,9400 lei/acțiune și se află deja sub 7,72% sub maximul local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ordine echivalente cu mai puțin de 2 salarii medii lunare. Atât a strâns oferta derulată de acționarii majoritari Vimetco și Conef pentru aproape 54% din acțiunile Alro Slatina (ALR) în prima zi în care discountul de 7% nu a fost mai fost valabil. Este un recul subit al subscrierilor oarecum scontat de piață, dar doar 3 ordine pentru numai 600 de acțiuni a depășit așteptările.

Joi, oferta Alro avusese un vârf al subscrierilor, de 5,38 milioane acțiuni, după ce în primele 3 zile ale operațiunii de piață erau accumulate în sistem ordine pentru aproximativ 821.000 de titluri. La finalul săptămânii trecute, erau 331 de ordine ale investitorilor individuali pentru 6,20 milioane acțiuni, reprezentând 10,77% din tranșa de retail și echivalentul a 38,33 milioane lei (8,22 milioane euro).

Dorel Goia, președinte TeraPlast: Majoritatea lucrurilor bune s-au întâmplat după listare CITEȘTE ȘI Dorel Goia, președinte TeraPlast: Majoritatea lucrurilor bune s-au întâmplat după listare

Participarea apare mai degrabă ca slabă având în vedere performanțele financiare recente ale companiei, poziția în piața europeană a României, dar și campania media destul de suținută și de vizibilă a emitentului de a populariza operațiunea de piață, care ar urma să schimbe acționarul majoritar al companiei, miliardarul rus Vitali Matchitski.

Totuși, participarea retailului e ceva mai ridicată decât apare pe respectiva tranșă a ofertei. Profit.ro a documentat din piață existența unor investitori individuali care preferă să cumpere în acest răstimp pachete mai mici din piața secundară. Argumentul lor este că preferă să achiziționeze pachetele mai un preț mai scăzut în piață, decât să le plaseze „în orb” la un preț de 6,18 lei/acțiune, fără a știi nivelul la care se va închide operațiunea de piață.

Inclusiv în piața reglementată, însă, titlurile Alro dau semne de slăbiciune. Vineri acestea au închis la prețul de 3,94 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproximativ 347.000 de lei. Este un recul cu 2,23% și care a adus cotația cu 7,72% sub maximul local de 4,2700 lei/acțiune. La acest nivel, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 2,81 miliarde lei (468,08 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
aluminiu
bvb
bursa