ULTIMA ORĂ Tranzacția prin care grupul chinez CEFC voia să cumpere 51% din acțiunile KMG International NV, fostul Rompetrol Group, a eșuat

ULTIMA ORĂ Tranzacția prin care grupul chinez CEFC voia să cumpere 51% din acțiunile KMG International NV, fostul Rompetrol Group, a eșuat
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 iul 2018

Tranzacția privind preluarea de către grupul chinez CEFC China Energy Company Ltd. a unui pachet de 51% din acțiunile companiei petroliere KMG International NV, fostul Rompetrol Group, a eșuat. Anterior a fost anunțat că CEFC Shanghai International Group, o filială a China CEFC Energy, a ratat plata unor obligațiuni în valoare de 2,09 miliarde de yuani (327,3 milioane de dolari), intrând astfel în incapacitate de plată pe fondul măsurilor luate în China pentru combaterea riscurilor financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

A fost pentru prima dată când compania nu a reușit să răscumpere obligațiuni. În februarie, CEFC a anunțat că președintele său, Ye Jianming, este investigat pentru infracțiuni economice.

UPDATE: "Grupul KMG International (KMGI) aduce la cunoștința publicului că tranzacția privind achiziția unei participații de 51% din acțiunile KMG Internațional N.V. de către China Energy Company Limited nu va fi finalizată. Data limită până la care părțile ar fi trebuit să îndeplinească toate condițiile precedente a expirat la 30 iunie 2018, iar părțile nu vor prelungi această dată. Această decizie nu va avea niciun impact asupra operațiunilor KMG International N.V. și a subsidiarelor sale care vor beneficia în continuare de tot suportul societății mamă, Compania Națională KazMunayGas”, este mesajul companiei, transmis după ce inițial informația a fost publicată de Reuters.

Influenta revistă americană Consumer Reports nu va recomanda automobilul Tesla Model 3, din cauza numeroaselor defecte: frânează mai lent decât o camionetă CITEȘTE ȘI Influenta revistă americană Consumer Reports nu va recomanda automobilul Tesla Model 3, din cauza numeroaselor defecte: frânează mai lent decât o camionetă

CEFC trebuia să plătească aproximativ 50 de milioane de dolari ca depozit, dar grupul nu a putut efectua această plată înainte de termenul limită, 30 iunie.

În decembrie 2016, KMG și CEFC au semnat un acord pentru vânzarea către grupul chinez a unei participații de control la KMGI, cu activități de rafinare, comercializare și distribuție de țiței și produse petroliere prin rețeaua proprie de benzinării Rompetrol în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, precum și prin intermediul partenerilor săi din regiunea Mării Negre.

Conform acordului dintre KMG și CEFC, compania chineză efectua investiții în dezvoltarea de noi proiecte în România, Uniunea Europeană și țările adiacente Drumului Mătăsii din China și Europa. În același timp, KMG continua să livreze țiței către subsidiara sa KMGI în scopul de a susține și de a extinde operațiunile sale de bază în Europa.

În 2017, CEFC a primit acordul Consiliului Suprem de Apărare a Țării și al Consiliului Concurenței pentru finalizarea tranzacției de preluare a pachetului majoritar de acțiuni al KMG International.

Ulterior, în primăvara acestui an, finalizarea tranzacției a fost amânată pentru sfârșitul lunii iunie 2018.

În decembrie, grupul chinez s-a aliat cu grupul financiar ceh Penta Investments pentru a prelua Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner.

KazMunayGas International este deținută integral de compania petrolieră KazMunayGas din Kazahstan,  este prezentă în 11 țări și deține rafinăriile Petromidia Navodari (cea mai mare unitate de profil din România) și Vega Ploiești (cea mai veche rafinărie în funcțiune), precum și rețele de distribuție de carburanți (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franța și Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
cefc china energy
kmg international nv