Oferta de la Hidroelectrica dinamizează activitatea și pe piața reglementată. Acțiunile vânzătorului FP scad cu 3%

Oferta de la Hidroelectrica dinamizează activitatea și pe piața reglementată. Acțiunile vânzătorului FP scad cu 3%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 iun 2023

În condițiile în care lichiditatea merge către piața primară unde se derulează operațiunea premergătoare listării Hidroelectrica, resurse au mai rămas și pentru segmentul regular.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ziua a fost de vânzări pe bursele mari ale lumii, chiar dacă niciunul din indicii principali de la New York, Londra, Paris și Frankfurt nu a consemnat un declin mai mare de 1%. La BVB, sesiunea a fost, de asemenea, „roșie”, chiar dacă la București s-a consumat o poveste locală.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au suferit un recul de 2,95%, până la prețul de 1,9080 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 19,59 milioane lei, reacție a investitorilor pentru a ajusta în preț faptul că emitentul a lansat oferta de vânzare (cel puțin a unei părți) a participației sale la Hidroelectrica într-un coridor de preț inferior celui de 121,4564 lei/acțiune la care titlurile producătorului de energie hidro erau prinse în bilanțul FP la nivelul lunii aprilie.

Bittnet Systems închide în condiții de suprasubscriere oferta pentru o emisiune de obligațiuni în valoare de 5 milioane lei CITEȘTE ȘI Bittnet Systems închide în condiții de suprasubscriere oferta pentru o emisiune de obligațiuni în valoare de 5 milioane lei

O ușoară presiune la vânzare a existat în prima parte a sesiunii, brokeri interpretând-o ca introducere de ordine din partea unor investitori care vor să facă rost de lichidități pentru a subscrie în oferta de la Hidroelectrica.

Totuși, în a 2-a parte a orarului de tranzacționare, piața a tins să recupereze. Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) chiar au urcat cu 0,60% peste referință, până la prețul de 41,80 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,87 milioane lei.

FOTO CONFIRMARE Idea Bank se transformă în bancă 100% digitală. Profit.ro anunța în urmă cu un an că banca își părăsește propriile sedii. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți CITEȘTE ȘI FOTO CONFIRMARE Idea Bank se transformă în bancă 100% digitală. Profit.ro anunța în urmă cu un an că banca își părăsește propriile sedii. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți

Pe a 2-a activitate a ședinței, de 13,32 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 0,31%, până la prețul de 19,30 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,66 miliarde lei (2,76 miliarde euro).

Într-o zi cu un rulaj al pieței de acțiuni de 48,95 milioane lei (9,88 milioane euro), interes a mai existat și pentru titlurile altor 2 producători de energie, având deprecieri similare, de 0,12%. Astfel, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au înschis la prețul de 43,40 lei/acțiune, pe transferuri de 2,59 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) s-au stabilizat la prețul de 0,4896 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 1,57 milioane lei.

Profit.ro Piața de Capital.forum. Ovidiu Petru, ASF: Listarea Hidroelectrica va fi una dintre cele mai mari de tranzacții din regiune și poate poziționa BVB la un alt nivel CITEȘTE ȘI Profit.ro Piața de Capital.forum. Ovidiu Petru, ASF: Listarea Hidroelectrica va fi una dintre cele mai mari de tranzacții din regiune și poate poziționa BVB la un alt nivel

Sunt mișcări care au dat pieței o linie de scăderi moderate, așa cum acestea sunt surprinse de tabloul indicilor: -0,76% pentru indicele compozit BET-XT, -0,86% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul 48.878,56 de puncte, -0,18% pentru indicele energetic BET-NG și -0,91% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.998,90 de puncte a coborât submedia mobilă exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul.

Oferta de la Hidroelectrica dinamizează activitatea și pe piața reglementată. Acțiunile vânzătorului FP scad cu 3%

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica