One United Properties vizează obligațiuni de până la 300 milioane euro

One United Properties vizează obligațiuni de până la 300 milioane euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 mar 2024

Dezvoltatorul imobiliar One United properties va distribui un dividend cu randament de 1%, pregătind repartizarea profitului net de 141,93 milioane lei obținut anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, 26,73% din acesta, respectiv suma de 37,94 milioane lei, ar urma să plece spre acționari sub formă de dividende.

Valoarea dividendului brut propus, cu dată a plății 15 iulie, este de 0,01 lei/acțiune. Calculat de Profit.ro la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB, de 0,9760 lei/acțiune, al titlurilor cu simbolul ONE, acesta connferă acționarilor un randament de 0,94%.

CONFIRMARE Romgaz cumpără parcuri fotovoltaice și/sau eoliene CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Romgaz cumpără parcuri fotovoltaice și/sau eoliene

Compania mai vizează și derularea unui „stock option plan”, cu alocare a unor acțiuni către membrii neexecutivi ai Consiliului de Administrație și angajați ai companiei.

Este gândită emiterea de obligațiuni de până la 300 milioane euro, urmată de vânzarea acestora în oferte publice sau plasamente private premergătoare listării la bursă.

SafeTech Innovations își extinde afacerile în Arabia Saudită CITEȘTE ȘI SafeTech Innovations își extinde afacerile în Arabia Saudită

Acționarii ar urma să aprobe și accesarea unei facilități de credit de 28,50 milioane euro de către sucursala One Technology District, dar și un credit de investiții de 37,50 milioane euro și a unei facilități de credit de 4 milioane euro pentru prefinanțarea TVA-ului aferent proiectului.

Subsidiara One United Tower ar urma să contracteze o facilitate de credit de investiții de 46,70 milioane euro ce va fi utilizată pentru rambursarea în integralitate a finanțării existente a creditului contractat de de la Black Sea Trade and Development Bank, precum și pentru rambursarea parțială a creditelor de la acționari existente și a altor costuri aferente în legatură cu cele de mai sus.

Este vizată și o facilitate de credit de maximum 20 milioane euro de către filialele One Cotroceni Park de către un consorțiu format de Banca Comercială Română, BRD Groupe Société Générale (BRD) și Erste Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bvb
bursa
dividende
obligaiuni
bcr
brd
erste