Piraeus Bank va fi market maker la BVB pentru emisiuni de titluri de stat în valoare nominală de peste 2,5 miliarde lei

Piraeus Bank va fi market maker la BVB pentru emisiuni de titluri de stat în valoare nominală de peste 2,5 miliarde lei

Sursa foto: ProductionPerig / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 dec 2017

Piraeus Bank va asigura cotații aferente calității de formator de piață pentru 4 emisiuni ale Ministerului Finanțelor, listate la Bursa de Valori București și scadente în anul viitor și în 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În încercarea de a lichidiza piața secundară a titlurilor de stat de la Bursa de Valori București, Piraeus Bank își asumă rolul de market maker pentru 4 emisiuni de titluri de stat cu valoare nominală agregată de 2,52 miliarde lei (541,73 milioane euro).

Cea mai mare emisiune dintre acestea este cea din 2013 (B1811A) și care este scadentă în luna noiembrie a anului viitor, valoarea acesteia fiind de 900,00 milioane lei, având totodată și cea mai mare dobândă anuală, de 5,60%. Titlurile au fost tranzacționate ultima dată în luna iunie a acestui an la un preț cu 6,74% peste valoarea nominală.

Populația va putea cumpăra titluri de stat de la Trezorerie din 2018. Valoarea unui titlu de stat va fi de 1 leu CITEȘTE ȘI Populația va putea cumpăra titluri de stat de la Trezorerie din 2018. Valoarea unui titlu de stat va fi de 1 leu

Cea mai recentă dintre emisiuni, datând din 2016, poartă cel mai mic cupon, de 1,35%, și are a 2-a valoare a stocului emis dintre instrumentele financiare pentru care Piraeus Bank intră market maker, de 609,00 milioane lei. Emisiunea având simbolul B1902A este scadentă în februarie 2019.

Maturitate în 2019 au și celelalte 2 emisiuni, în valoare de 575,00 milioane lei (B1904A) și de 440,30 milioane lei (B1906A), care poartă dobânzi de 2,50% și, respectiv 4,75%. Pe ultimul instrument financiar s-a efectuat un singur schimb, în luna iunie, cu 8,48% peste valoarea nominală. Alte 2 emisiuni nu s-au tranzacționat de loc de la listare până în prezent, iar existența unui market maker în Piraeus Bank ar putea impulsiona o activitate pe respectivele titluri.

Luna aceasta, fondul american JC Flowers a cumpărat subsidiara din România a Piraeus Bank. Tranzacția a fost notificată autorităților săptămâna trecută și este estimată să fie finalizată în prima jumătate a anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bvb
mfp
piraeus bank
bursa