Profitul net trimestrial al Comelf Bistrița s-a redus cu o treime

Profitul net trimestrial al Comelf Bistrița s-a redus cu o treime

Sursa foto: Icreative3D / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 mai 2017

Deși a avut afaceri relativ constante, cu puțin peste 49 milioane lei, Comelf a raportat un profit de numai 1,2 milioane lei în primele 3 luni ale anului, în scădere cu 32% față de T1 2016. Compania pune acest rezultat pe seama majorării cheltuielilor ca urmare a scumpirii metalului și mărirea salariului minim.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comelf Bistrița (CMF) a realizat în primul trimestru venituri totale de 48,47 milioane lei, cu 3,40% mai mari decât cele de 46,86 milioane lei din perioada similară a anuui trecut. Cu toate acestea, profitul net s-a contractat cu 32,40%, la 1,22 milioane lei, de la 1,80 milioane lei. Este rezultatul majorării cheltuielilor pe care compania le pune atât în seama ridicării salariului minim la 1.450 lei pe lună, cât și pe scumpirea metalului.

Anul trecut compania a obținut un profit net de 4 milioane lei, aproape triplu față de cel din anul 2015. La finele primului trimestru împrumuturile purtătoare de dobânzi erau de 39,42 milioane lei, reduse cu 8,30% față de 42,98 milioane lei.

DOCUMENT Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul legii prevenției CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul legii prevenției

Comelf, companie controlată în proporție de 77,59% prin Uzinsider de oamenii de afaceri Constantin Savu și Emanuel Babici, este listată la Bursa de Valori București, unde reacția la rezultatele finanicare a fost negativă. Prețul a coborât în primele minute de tranzacționare ale ședinței de azi cu 4,64%, la 2,26 lei/acțiune, unde capitalizarea bursieră a companiei este de 52,91 milioane lei (11,63 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
comelf
uzinsider
bvb
bursa