Cemacon Zalău și-a redus de 8 ori pierderile la primul trimestru. Conducerea companiei așteaptă încrezătoare sezonul construcțiilor și un nou an pe profit

Cemacon Zalău și-a redus de 8 ori pierderile la primul trimestru. Conducerea companiei așteaptă încrezătoare sezonul construcțiilor și un nou an pe profit
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 mai 2017

Deși anul trecut a obținut un profit net de 5 milioane lei, producătorul de materiale de construcții a început 2017 cu o pierdere de aproximativ 126.000 de lei în primul trimestru, înaintea sezonului în care activitatea de construcții sporește semnificativ. Vânzările companiei s-au majorat cu aproape 8%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele 3 luni ale anului, Cemacon Zalău (CEON) a realizat o cifră de afaceri netă de 11,76 milioane lei, cu 7,89% mai mare decât cea din perioada similară a anului trecut. În acest context, câștigul pretaxare EBITDA s-a majorat cu 37,84%, la 2,04 milioane lei, de la 1,48 milioane lei. La nivel net, compania contabilizeaă o pierdere de aproximativ 126.000 de lei, de aproape 8 ori mai mică decât cea din T1 2016. Pe ansamblu, anul trecut, compania a realizat un profit net de 5,06 milioane lei.

Conducerea Cemacon susține că societatea își va ameliora substanțial rezultatul financiar de îndată ce începe sezonul construcțiilor. „Am pornit în 2017 într-un climat de piață favorabil, în creștere, fapt confirmat de primul trimestru al anului. Specific industriei, primele 3 luni reprezintă pregătirea implementării planului strategic pentru perioada de sezon, când business-ul crește considerabil”, spune directorul general Liviu Ionel Stoleru în comunicatul care însoțește raportarea financiară. „Pentru acest an avem un buget ambițios, bazat pe o creștere moderată a cifrei de afaceri, dar una substanțială a profitului operațional. Consolidăm business-ul și eficientizăm vânzarea de blocuri ceramice premium, iar rezultatele de până acum păstrează direcția strategică.”

Blocajul investițiilor în infrastructura de mediu și insolvența Romcab prăbușește profitul net trimestrial al Teraplast cu 77% CITEȘTE ȘI Blocajul investițiilor în infrastructura de mediu și insolvența Romcab prăbușește profitul net trimestrial al Teraplast cu 77%

Activele totale ale companiei la data de 31 martie erau de 166,93 milioane lei, în scădere cu 1,44% față de cele de 169,37 milioane lei prinse în contabilitate la finele trimestrului 1 al anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 3,15%, la 71,07 milioane lei, de la 73,38 milioane lei.

Reacția pe bursă la raportarea financiară a fost favorabilă, titlurile Cemacon apreciindu-se la debutul sesiunii de tranzacționare de la BVB cu 2,23%, până la prețul de 0,4130 lei/acțiune. La acest nivel de preț, capitalizarea bursieră a companiei este de 47,07 milioane lei (10,34 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
bvb
bursa