Program pentru stimularea tranzacțiilor din partea investitorilor individuali

Program pentru stimularea tranzacțiilor din partea investitorilor individuali
scris 28 iul 2015

Bursa de Valori București (BVB) introduce o nouă facilitate pentru investitorii de retail, pentru a le oferi condiții mai bune de piață și pentru a-i stimula să tranzacționeze. BVB a lansat, în data de 6 iulie 2015, o nouă facilitate prin care piața principală de acțiuni poate deveni mai activă prin intermediul tranzacțiilor zilnice, ducând astfel la un mai bun mecanism de descoperire a prețului.

 
Brokerii care s-au angajat să acționeze că Market Maker-i, să contribuie și să contruiasca lichiditatea pieței prin intermediul noului program sunt Banca Comercială Română, IFB Finwest, Raiffeisen Centrobank și Wood & Company Financial Services.

 
Noul program aduce și o nouă abordare a Market Maker-ilor, astfel că un broker poate opta fie pentru a fi Market Maker Clasic, sau Super Market Maker pentru o anumită acțiune. Super Market Maker-ul va plasa ordine de tranzacționare (cumpărare/vânzare) pentru un volum mai mare de acțiuni și pentru o perioadă mai mare de timp decât cele plasate de Market Maker-ul Clasic, și va plăți comisioane de tranzacționare la jumătate față de cele aplicate Market Maker-ului Clasic. Acțiunile din indicele BET-XT, precum și acțiunile Erste Bank (EBS) și Ropharma (RPH) sunt cele pentru care un broker poate fi Market Maker, dar, la cerere, BVB poate include pe lista și alte acțiuni din componența indicelui BETPlus. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bursa de valori
piata de capital
market maker