Program pentru stimularea tranzacțiilor din partea investitorilor individuali

Program pentru stimularea tranzacțiilor din partea investitorilor individuali
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2015

Bursa de Valori București (BVB) introduce o nouă facilitate pentru investitorii de retail, pentru a le oferi condiții mai bune de piață și pentru a-i stimula să tranzacționeze. BVB a lansat, în data de 6 iulie 2015, o nouă facilitate prin care piața principală de acțiuni poate deveni mai activă prin intermediul tranzacțiilor zilnice, ducând astfel la un mai bun mecanism de descoperire a prețului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 
Brokerii care s-au angajat să acționeze că Market Maker-i, să contribuie și să contruiasca lichiditatea pieței prin intermediul noului program sunt Banca Comercială Română, IFB Finwest, Raiffeisen Centrobank și Wood & Company Financial Services.

 
Noul program aduce și o nouă abordare a Market Maker-ilor, astfel că un broker poate opta fie pentru a fi Market Maker Clasic, sau Super Market Maker pentru o anumită acțiune. Super Market Maker-ul va plasa ordine de tranzacționare (cumpărare/vânzare) pentru un volum mai mare de acțiuni și pentru o perioadă mai mare de timp decât cele plasate de Market Maker-ul Clasic, și va plăți comisioane de tranzacționare la jumătate față de cele aplicate Market Maker-ului Clasic. Acțiunile din indicele BET-XT, precum și acțiunile Erste Bank (EBS) și Ropharma (RPH) sunt cele pentru care un broker poate fi Market Maker, dar, la cerere, BVB poate include pe lista și alte acțiuni din componența indicelui BETPlus. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de valori
piata de capital
market maker