Raiko Transilvania intră la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de 20 milioane lei

Raiko Transilvania intră la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de 20 milioane lei

Tomasz Kurcin, acționar majoritar și administrator unic la Raiko Transilvania.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 apr 2021

Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania, care intenționează să ajungă la o cotă de piață de 10% în următorii 5 ani, s-a listat pe piața AeRO, iar la jumătatea sesiunii de la BVB se tranzacționa la un preț de 55 de ori profitul net din 2020.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București și Evergent Investments. Detalii pot fi văzute AICI

Investitorii activi la Bursa de Valori București au începând de astăzi un nou instrument financiar pe piața AeRO în compania Raiko Transilvania (RKOT), jucător pe piața sistemelor pluviale și de drenaj, dar și parte pe segmentul de dezvoltare a energiei verzi. Titlurile societății adunaseră, până la jumătatea ședinței de tranzacționare, schimburi însumând 1,26 milioane lei, iar cotația se situa la prețul de 4,98 lei/acțiune, care conferă emitentului o capitalizare bursieră de 20,48 milioane lei (4,16 milioane euro).

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Anul trecut, compania a obținut un profit net de aproape 373.000 de lei, în creștere cu 70% față de 219.000 de lei în 2019, iar acești bani urmează să facă obiectul unei majorări de capital cu acordarea de acțiuni gratuite. Tomasz Kurcin, actionar majoritar și administrator unic, spune că rezultatele ar fi fost chiar mai bune dacă 2020 nu era un an de pandemie.La nivelul intrării în piață, compania are un indicator P/E, care raportează prețul acțiunii la câștiguri de 55 de ori, investitorii incluzând estimările de extindere avansate de companie.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Conducerea societății estimează că vânzările vor crește la 10,3 milioane lei in 2021, pentru ca în 2022 să ajungă la aproape 13,4 milioane lei. Concomitent, profitul net este estimat sa avanseze la 414.000 de lei în 2021 și, respectiv, la 539.000 de lei în 2022, în condițiile în care marja profitului net se va menține la 4%.

Înființată în 2014, în localitatea Căpușu Mare (județul Cluj), Raiko Transilvania are ca principala activitate producția de sisteme de drenaj și producția, vânzarea și distribuția sistemelor complete de acoperiș de înaltă calitate și acoperișuri fotovoltaice. Produsele Raiko Transilvania sunt prezente în 22 de puncte de desfacere, pe 3 continente, dintre care cele mai importante piețe sunt Suedia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Rusia, Belarus, Ucraina, Cehia, Romania, Rusia, Kazahstan și Slovacia.

Ponderea cea mai mare în veniturile societății o reprezintă categoria “Sisteme de drenaj al apei pluviale”, cu o cotă de 63% din cifra de afaceri în anul 2019, în creștere de la 57% în anul 2018. Categoria “Acoperișuri și accesorii” a reprezentat 19% din veniturile din 2019, în scădere de la nivelul de 35% înregistrat în 2018.

Firebyte Games vine la bursă, fiind primul dezvoltator de jocuri pentru dispositive mobile listat pe piata AeRO a BVB CITEȘTE ȘI Firebyte Games vine la bursă, fiind primul dezvoltator de jocuri pentru dispositive mobile listat pe piata AeRO a BVB

Pentru următorii 5 ani, Raiko Transilvania își propune sa atingă o cotă de piață de 10%, echivalentul unui volum de afaceri pe segmentul de sisteme de drenaj al apei pluviale de 4 milioane de euro. În 2019, societatea avea o cotă de piață de 3,25%.

Raiko Transilvania, societate adusă pe AeRO de TradeVille, în calitate de consultant autorizat, are un capital social de 4,1 milioane lei, divizat in 4,1 milioane de acțiuni, cu o valoare nominală de 1 leu/acțiune. La inceputul lunii februarie 2021, Administratorul Unic si Directorul General al Raiko Transilvania, Tomasz Kurcin, deținea împreună cu soția sa, 53,25% din acțiunile Raiko Transilvania.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiko transilvania
bvb
aero
tradeville