BRD Pensii – 70% din dețineri sunt în titluri de stat. Plasamente la Henkel, Adidas, Unilever, Daimler, ING, Legrand, Sanofi, Orange, Michelin

BRD Pensii – 70% din dețineri sunt în titluri de stat. Plasamente la Henkel, Adidas, Unilever, Daimler, ING, Legrand, Sanofi, Orange, Michelin

Sursa foto: Юлия Богдан / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 apr 2021

La finalul anului trecut, BRD Pensii avea o expunere de peste 2 miliarde lei pe titluri de stat, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BRD Pensii concentra, pentru fondul de la Pilonul fondurilor de pensii administrate privat cu contribuții obligatorii, active de 2,93 miliarde lei la sfârșitul anului 2020, în urcare cu 7,32% față de cele de 2,73 miliarde lei prinse în raportarea de la 30 septembrie.

Societatea are o valoare agregată a plasamentelor în titluri de stat, de 2,06 miliarde lei, reprezentând 70,43% din totalul activelor. Administratorul și-a păstrat relativ constante deținerile de cash în ultimul trimestru, la 120,19 milioane lei.

Deliveroo a atras peste 2 miliarde de dolari în cel mai mare IPO al deceniului pe bursa de la Londra. Acțiunile se prăbușesc însă în debutul tranzacțiilor CITEȘTE ȘI Deliveroo a atras peste 2 miliarde de dolari în cel mai mare IPO al deceniului pe bursa de la Londra. Acțiunile se prăbușesc însă în debutul tranzacțiilor

Pe segmentul acțiuni, expunerea a crescut cu 8,86%, la 525,71 milioane lei, de la 482,94 milioane lei la data de 30 septembrie 2020. Acțiunile reprezintă 17,90% din activul total al fondului.

Ponderea o dețin acțiunile românești cu cele mai mari participații la Fondul Proprietatea (FP) – 116,90 milioane lei, Banca Transilvania (TLV) – 110,93 milioane lei, Romgaz Mediaș (SNG) – 66,13 milioane lei, OMV Petrom (SNP) – 66,10 milioane lei, Transgaz (TGN) – 24,59 milioane lei și Electrica (EL) – 31,55 milioane lei.

Participații sub pragul de 10 milioane lei, BRD Pensii mai are la Alro Slatina (ALR), Bursa de Valori București (BVB), MedLife (M), Digi Communications (DIGI), SIF Banat Crișana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), Sphera Franchise Group (SFG) și Transelectrica (TEL). Fondul și-a înstrăinat la T4 deținerea la SIF Oltenia (SIF5).

Purcari Wineries va distribui acțiuni gratuite CITEȘTE ȘI Purcari Wineries va distribui acțiuni gratuite

Societatea are plasamente și în acțiuni internaționale, cu cele mai importante expuneri pe fabricantul de materiale de construcții și produse chimice german Henkel, de 13,48 milioane lei, în furnizorul de soluții SAP SE, de 10,39 milioane lei, și în producătorul de echipamente sportive Adidas, de 11,89 milioane lei. Dețineri mai reduse BRD Pensii are la BNP Paribas din Franța, Unilever, Daimler, ING, Legrand, Sanofi, Orange și Michelin, investițiile debalansate către Franța trădând expertiza societății mamă, Groupe Société Générale.

BRD Pensii are o investiție de 17,53 milioane lei în obligațiuni emise de Leaseplan Corporation, singurul plasament pe acest segment. Fondul are însă dețineri însumate de 68,89 milioane lei în 4 emisiuni ale International Investment Bank, având sediul la Budapesta. Obligațiunile municipale s-au menținut în același interval relativ constante, la 9,81 milioane lei, echivalent cu doar 0,33% din activ, fondul de pensii fiind finanțator pentru primăriile din Bacău, București, Iași și Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd pensii
bvb
bursa
leaseplan corporation
fondul proprietatea
banca transilvania