Randament net de 10% al dividendului propus la Fondul Proprietatea

Randament net de 10% al dividendului propus la Fondul Proprietatea

Sursa foto: Jakub Krechowicz / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 feb 2019

Acționarii Fondului Proprietatea vor avea spre aprobare distribuirea unui dividend brut de 0,0903 lei/acțiune, în paralel cu anularea unui număr de 149 miliarde acțiuni proprii dobândite prin al 9-lea program de răscumpărare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administratorul unic al Fondului Proprietatea (FP), compania americană Franklin Templeton, a convocat pentru 4 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a Fondului cu propunerea pentru distribuirea unui dividend brut de 0,0903 lei/acțiune, care raportat la ultimul preț de închidere de pe bursă a acțiunilor FP conferă acestora un randament net de 10,09%.

De asemenea, acționari au spre aprobare acoperirea rezervelor negative înregistrate în ursul anului financiar 2018 generate de anularea acțiunilor proprii propusă pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor programat a se desfășura în aceeași zi înaintea AGOA. Conform propunerii din convocatorul acesteia, capitalul social subscris al Fondului Proprietatea ar urma să fie redus la 3,96 miliarde lei, de la 4,73 miliarde lei anterior, prin anularea unui număr de 149 miliarde acțiuni proprii dobândite prin al 9-lea program de răscumpărare.

Fondul Proprietatea este listat la cota Bursei de Valori București de la începutul anului 2011, iar în prima oră de tranzacționare reacția pieței la convocator este favorabilă, acțiunile crescând cu 2,00%. La cotația de închidere de ieri Fondul avea o capitalizare de piață de 7,73 miliarde lei (1,63 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
franklin templeton
dividend
rascumparari