RCS & RDS rostogolește datoria cu împrumuturi de valoare însumată de peste 700 milioane euro

RCS & RDS rostogolește datoria cu împrumuturi de valoare însumată de peste 700 milioane euro
scris 26 oct 2016

Prin două componente ale structurii de îndatorare, o emisiune de obligațiuni în valoare de 350 milioane euro listată pe bursa din Irlanda și un credit sindicalizat de 1,687 miliarde lei, operatorul de cablu RCS & RDS rambursează anticipat emisiunea de obligațiuni de 450 de milioane euro din 2013, ceea ce îi permite obținerea de finanțare la costuri mai reduse.

Compania de cablu RCS & RDS obține refinanțare în condițiile ameliorate de piață actuale, după ce iese pe piață pentru a contracta împrumuturi de aproximativ 717 milioane lei. Structura de finanțare este mixtă, cu o emisiune de obligațiuni în euro și un credit sindicalizat în lei, potrivit comunicatului remis astăzi redacției de consultantul juridic, casa de avocatură PeliFilip.

Cable Communications Systems N.V a realizat o emisiune de obligațiuni de 350 milioane euro care este listată, scadentă în 2023 și purtătoare a unui cupon anual de 5%, titlurile cu valoare nominală de 100.000 de euro pe unitate fiind listate astăzi pe piața Global Exchange a Bursei de Valori din Irlanda(Irish Stock Exchange)

O altă componentă a tranzacției o reprezintă un credit sindicalizat în valoare de 1,687 miliarde lei (375,26 milioane euro) , format din 3 facilități de credit. Intermediarii tranzacției au fost BRD Groupe Societe Generale, Citibank, divizia din Londra, ING Bank N.V. și UniCredit Bank, în timp ce Citibank Europe, divizia din Marea Britanie, a avut calitatea de agent de facilitate.

Sumele obținute ca urmare a acestor două operațiuni de finanțare au fost folosite pentru rambursarea anticipată a obligațiunilor în valoare totală de 450 milioane EUR emise de Cable Communications Systems in 2013, precum și unor facilități cu contractate de RCS & RDS SA în 2015 și, respectiv, 2016.

Sumele rămase disponibile după efectuarea rambursărilor sus-menționate vor fi folosite pentru finanțarea activităților curente ale RCS & RDS SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs & rds
pelifilip
irlanda
obligatiuni
brd
ing bank
citibank
unicredit bank