Altice cumpără operatorul de cablu american Cablevision Systems pentru 17,7 miliarde dolari

Altice cumpără operatorul de cablu american Cablevision Systems pentru 17,7 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 sep 2015

Grupul european de telecomunicații Altice, deținut de miliardarul Patrick Drahi, va achiziționa compania americană Cablevision Systems, grupul rezultat în urma tranzacției de 17,7 miliarde de dolari urmând să ocupe poziția a patra în clasamentul din SUA al operatorilor de servicii prin cablu, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Altice va plăti acționarilor Cablevision o sumă de 34,9 dolari pentru fiecare acțiune deținută, cu 22% peste cotația înregistrată miercuri la închiderea bursei din New York. Incluzând datoriile Cablevision, valoarea totală a tranzacției se ridică la 17,7 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat al companiei europene de telecom cu sediul la Luxemburg.

Cablevision a raportat venituri totale de 6,5 miliarde de dolari în 2014, iar profitul companiei s-a situat la 311 milioane de dolari.

În urma anunțului privind cumpărarea Cablevision, acțiunile Altice au crescut cu peste 13% pe bursa din Amsterdam.

Aceasta este cea de a doua achiziție a companiei europene pe piața din SUA. În mai, Altice a cumpărat pachetul majoritar din acțiunile companiei de telecom Suddenlink Communications, cu sediul social la St. Louis, pentru 9,1 miliarde de dolari.

Pe piața europeană, grupul deținut de Patrick Drahi a încheiat în ultimii ani mai multe tranzacții pe piața telecomunicațiilor, culminând cu achiziția, în aprilie 2014, a companiei SFR, al doilea mare operator de telefonie din Franța, în schimbul sumei de 17 miliarde de euro.  

Potrivit calculelor Bloomberg, averea lui Drahi, care are cetăîenie franceză și israeliană, depășește în prezent 16 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
altice
cablevision systems
achizitie
telecom