Revenită la bursă după 2 ani de suspendare, Dafora face plăți către creditori, își repară bilanțul și spune că respectă la zi Planul de Reorganizare

Revenită la bursă după 2 ani de suspendare, Dafora face plăți către creditori, își repară bilanțul și spune că respectă la zi Planul de Reorganizare

Sursa: Thomas Photiou / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 feb 2018

Compania de servicii de foraj Dafora, aflată în reorganizare, a efectuat plăți anticipate către creditori din valorificarea activelor excedentare. Activitatea de bază își revine, iar veniturile operaționale s-au majorat cu 50%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dafora Mediaș (DAFR), companie revenită la cota Bursei de Valori București toamna trecută după 2 ani de suspendare, își repară bilanțurile. Un comunicat al companiei specializată în executarea lucrărilor de foraj de mare adâncime publicat după închiderea ședinței de tranzacționare de ieri anunță că firma și-a îndeplinit obligațiile stabilite în Programul de plăți al Planului de Reorganizare pe care îl aplicăm începând cu aprilie 2017.

Compania avut o activitate sporită. Astfel, conform raportării anuale preliminare, veniturile s-au majorat cu 49,29%, la 73,08 milioane lei, de la 48,95 milioane lei. Dafora raportează și efectuarea unor plăți anticipate către creditori din valorificarea activelor excedentare. Astfel, în bilanț sunt prinse la capitolul “alte venituri” încasări de 273,16 milioane lei. Este o ajustare contabilă care a adus companiei un profit net de 250,91 milioane lei, față de pierderea de 107,22 milioane lei din exercițiul financiar anterior.

FOTO Românul care vinde Pepsi de 23 de milioane de euro în țara vinului CITEȘTE ȘI FOTO Românul care vinde Pepsi de 23 de milioane de euro în țara vinului

Datoriile de 139,89 milioane lei de la sfârșitul anului trecut sunt cu 61,51% mai mici decât cele de 363,51 milioane lei de la 31 decembrie 2016. Compania rămâne, însă, una având capitaluri negative, în condițiile în care activele totale de 120,30 milioane lei sunt mai mici decât obligațiile de plată.

Titlurile Dafora s-au înscris pe o traiectorie ascendentă încă de la revenirea la tranzacționare la BVB, iar la ultimul preț de 0,0288 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 28,86 milioane lei (6,19 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
dafora
bvb
bursa