Rompetrol Well Services a trecut pe profit, după ce revenirea cotațiilor la țiței a revigorat cererea din partea producătorilor de hidrocarburi

Rompetrol Well Services a trecut pe profit, după ce revenirea cotațiilor la țiței a revigorat cererea din partea producătorilor de hidrocarburi
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 15 feb 2018

Rompetrol Well Services, divizia de servicii la sondă a KMG International, a revenit pe profit anul trecut, cu un rezultat pozitiv de 2,47 milioane lei, față de pierderea de 5,82 milioane lei înregistrată în 2016, după ce revenirea cotațiilor internaționale la țiței a revigorat cererea de astfel de servicii din partea producătorilor de hidrocarburi, în special în a doua jumătate a lui 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anul 2017, cu precădere a doua jumătate a anului, a marcat o creștere graduală și constantă a activității operaționale și a performanței financiare a companiei, după perioada dificilă generată de scăderea drastică a cererii pentru servicii upstream din anii 2015 – 2016", transmite compania.

În al doilea semestru al anului trecut, cotația medie lunară a țițeiului Brent s-a majorat cu aproape 39%, de la 46,37 dolari/baril în iunie 2017 la 64,37 dolari/baril în decembrie 2017.

Primăria Constanța apelează la locuitori pentru a lua Cazinoul. Profit.ro a anunțat anterior blocajul total la cazinoul restaurat doar de Ceaușescu. CNI: vidul legislativ permite prea multe contestații CITEȘTE ȘI Primăria Constanța apelează la locuitori pentru a lua Cazinoul. Profit.ro a anunțat anterior blocajul total la cazinoul restaurat doar de Ceaușescu. CNI: vidul legislativ permite prea multe contestații

Veniturile din exploatare ale Rompetrol Well Services au crescut cu peste 29% anul trecut, la 40,24 milioane lei, în timp ce cheltuielile din exploatare  - cu doar 4%, la 40,34 milioane lei, reducând pierderea din exploatare a companiei la sub 97.000 lei, de la 7,64 milioane lei în 2016. Cheltuielile cu personalul au scăzut cu peste 8%, la 14,48 milioane lei.

"Pe lângă creșterea moderată a cererii pentru servicii la sondă înregistrată în acest an, un rol determinant în creșterea performanței financiare a companiei l-a avut implementarea integrală a programului de restructurare operațională, început în anul 2016", precizează operatorul.

Activitatea financiară a adus Rompetrol Well Services un plus de 2,56 milioane lei în 2017, cu o treime peste cel consemnat în anul anterior.

Compania prestează servicii pentru sondele de petrol și gaze naturale, printre care cimentări, consolidări și împachetări, stimulări de sonde, testări, servicii slick-line sau operațiuni de tubaj. Rompetrol Well Services este controlată de către KMG International, cu peste 73% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
rompetrol well services
servicii la sonda
servicii petroliere
kmg international
upstream
titei si gaze
productie hidrocarburi
sonde petrol
sonde gaze
pret titei
pret gaze