Salt la bursă pentru acțiunile producătorilor de gaze naturale. Tranzacții mari în piața deal

Salt la bursă pentru acțiunile producătorilor de gaze naturale. Tranzacții mari în piața deal
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 iul 2022

Indicele BET a câștigat peste 1 procent, tractat de acțiunile Romgaz și OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tendința a fost pozitivă pe bursele lumii încă din sesiunea europeană și, chiar dacă o presiune la vânzare a existat până la ora 21.00, ora României, când s-a publicat decizia de politică monetară a Rezervei Federale Americane, cu o nouă majorare de dobândă, cotațiile au rezistat și chiar au trecut pe un raliu puternic pe discursul președintelui băncii centrale a SUA, Jerome Powell.

Indicele Dow Jones Average Industrial chiar a atins nivelul de 32.200 de puncte. Bursa de Valori București, deși nu a prins această mișcare, a avut, de asemenea, o evoluție favorabilă. Indicele compozit BET-XT a urcat cu 1,10%.

OMV Petrom, care a profitat de explozia prețurilor la carburanți și are o marjă de rafinare record, va plăti acționarilor un dividend special CITEȘTE ȘI OMV Petrom, care a profitat de explozia prețurilor la carburanți și are o marjă de rafinare record, va plăti acționarilor un dividend special

Este o apreciere care a venit, totuși, mai degrabă dintr-o poveste locală decât prin contagiune cu piețele externe. Saltul care se vede cel mai bine la nivelul indicelui energetic BET-NG ce a crescut cu 2,46%, a venit de la producătorii de gaze naturale într-un răstimp în care în piețele internaționale avem cotații record față de anul 2008.

Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 2,99%, până la prețul de 0,5160 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții din piața reglememntată, de 11,67 milioane lei, iar titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avut o dinamică apropiată, +3,05%, până la prețul de 47,30 lei/acțiune, pe o activitate de 2,37 milioane lei, surmontând raportarea indicatorilor de producție ce arată o reducere cu 40 mii barili echivalent petrol (bep) sau 0,25%, la 16,26 milioane bep, în prima jumătate a acestui an, îmntr-un context în care UE a cerut raționalizarea consumului.

Păgubiții FNI, compensați direct și integral de la bugetul de stat. Cu ce costuri. CEC Bank și ASF, arătate cu degetul CITEȘTE ȘI Păgubiții FNI, compensați direct și integral de la bugetul de stat. Cu ce costuri. CEC Bank și ASF, arătate cu degetul

Altfel, ședința nu a fost neapărat pozitivă, cu un declin de 3,52%, până la prețul de 0,6300 lei/acțiune,a titlurilor TeraPlast Bistrița (TRP), ce au adunat volume echivalente cu 1,43 milioane lei, și o evoluție anemică, în oglindă, a celor 2 simboluri care au marcat ultimul deceniu de tranzacționare de la BVB: -0,40%, până la prețul de 1,9720 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au cumulat schimburi de 8,85 milioane lei, și +0,40%, până la prețul de 1,9980 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), cu un rulaj de 1,72 milioane lei.

În aceeași notă de ezitare, indicele financiar BET-FI a alunecat cu 0,31% sub referință, până la nivelul de 49.779,49 puncte.

SURPRIZĂ Pensionarii energeticieni pierd cota de curent electric gratuit CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Pensionarii energeticieni pierd cota de curent electric gratuit

Îmbunătățirea a fost la nivelul lichidității, cu procesarea în piața de obligațiuni a emisiunii corporative în echivalent 21,02 milioane lei a Libra Internet Bank (LIBRA32E) și o valoare agregată de 59,80 milioane lei (12,12 milioane euro) pe segmentul acțiuni, unde un aport important l-au avut transferuri speciale din piața deal, cele mai mari fiind de 20,02 milioane lei pe titlurile Impact Developer & Contractor (IMP) și cele de 5,86 milioane lei pe titlurile OMV Petrom.

Piața a reușit să vină într-o zonă de echilibru. Acest lucru se vede cel mai bine pe indicele reprezentativ BET care, deupă o apreciere de 1,14%, la nivelul de 12.384,02 puncte se află în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Salt la bursă pentru acțiunile producătorilor de gaze naturale. Tranzacții mari în piața deal

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast
impact