Secetă la BVB. Indicele BET recuperează o treime de procent, dar volumele sunt puse la pământ

Secetă la BVB. Indicele BET recuperează o treime de procent, dar volumele sunt puse la pământ

Sursa foto: Sakon Kaeoaunruean | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 feb 2022

Într-o zi cu presiune la vânzare pe piețele externe, cotațiile au rezistat la BVB, însă lichiditatea s-a retras brusc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca și în alte episoade de stres financiar, investitorii de la Bursa de Valori București au avut ca principală reacție retragerea de la „butoane”. Activitatea a fost într-atât de slabă încât, cu schimburi însumând 5,17 milioane lei, titlurile de stat scadente în octombrie 2022 (R2210A) au fost cele mai lichide instrumente financiare de la cota unei piețe în care pe segmentul acțiuni s-au adunat transferuri de numai 17,87 milioane lei (3,61 milioane euro).

Este o secetă în care, cu tranzacții de numai 2,36 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au aflat pe primul loc în topul pieței de equity, într-o sesiune în care cotația a urcat cu 0,49%, până la prețul de 2,0700 lei/acțiune. Cealaltă acțiune-fanion de la BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), s-a corectat cu 0,19%, până la prețul de 2,6450 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,61 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova obține un nou contract pentru livrarea de nave fluviale în Olanda CITEȘTE ȘI Șantierul Naval Orșova obține un nou contract pentru livrarea de nave fluviale în Olanda

Evoluțiile au fost divergente nu numai la nivelul celor mai vizibile acțiuni, dar și la cel al indicilor: +0,26% pentru indicele compozit BET-XT, -0,34% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.751,76 puncte, +0,34% pentru indicele energetic BET-NG și +0,36% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 13.187,59 puncte se află prin între mediile mobile de viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55).

Secetă la BVB. Indicele BET recuperează o treime de procent, dar volumele sunt puse la pământ

Reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit pe 5 simboluri unde, de asemenea, mișcările au fost de sens contrar: -0,11%, până la prețul de 44,45 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), +0,48%, până la prețul de 20,80 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), staționare la prețul de 11,50 lei/acțiune, pentru titlurile ROCA Industry (ROC1), +0,14%, până la prețul de 36,80 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) și -1,63%, până la prețul de 15,05 lei/acțiune, pentru titlurile Purcari Wineries (WINE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
roca
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica