Ședință marcată de nehotărâre la bursă

Ședință marcată de nehotărâre la bursă

Sursa foto: Wrangler | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 ian 2024

În continuarea secvenței de oscilații neconcludente în zona maximelor istorice, la BVB am consemnat o sesiune cu închideri divergente la nivelul indicilor și al celor mai tranzacționate acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În condițiile unei zile de indecizie pe marile burse ale lumii și pe piața de acțiuni românească, investitorii au fost dominați de ezitare. Aceasta s-a reflectat în deviațiile mici față de referință ale indicilor, în mișcările de sens contrar ale acțiunilor din Top 10 tranzacționare și în lichiditatea în ușoară retragere.

Rulajul de 43,34 milioane lei (8,71 milioane euro) este unul apropiat de valoarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani, însă în adâncime a fost bine distribuit pe mai multe simboluri.

TABEL Producția OMV Petrom a scăzut cu 5% în 2023, dar a depășit estimările companiei, chiar și pe cele revizuite CITEȘTE ȘI TABEL Producția OMV Petrom a scăzut cu 5% în 2023, dar a depășit estimările companiei, chiar și pe cele revizuite

Cele mai mari transferuri, în valoare de 8,52 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avansat cu 0,16%, până la prețul de 24,92 lei/acțiune. Acestea au fost, urmate, cu schimburi însumând 6,02 milioane lei, de titlurile OMV Petrom (SNP), care au pierdut 0,26%, până a prețul de 0,5770 lei/acțiune.

Tot la capitolul energetic, titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au corectat cu 1,12%, până la prețul de 132,70 lei/acțiune, pe o activitate de 5,29 milioane lei, mișcare ce a determinat un declin de 0,34% a indicelui energetic BET-NG și o retragere de 0,14%, până la nivelul de 15.780,71 de puncte, a indicelui reprezentativ BET.

Ședință marcată de nehotărâre la bursă

Prin contrast, indicele financiar BET-FI a câștigat 0,29%, până la nivelul de 59.775,12 de puncte, într-o ședință în care cel mai important emitent din structura sa, Fondul Proprietatea (FP) nu a depășit volume echivalente cu 1 milion de lei.

AVERTISMENT JP Morgan: România se decuplează de vecinii din Europa Centrală. Banca americană recomandă investitorilor reducerea expunerii pe titlurile de stat românești. Riscuri de deteriorare a condițiilor fiscale CITEȘTE ȘI AVERTISMENT JP Morgan: România se decuplează de vecinii din Europa Centrală. Banca americană recomandă investitorilor reducerea expunerii pe titlurile de stat românești. Riscuri de deteriorare a condițiilor fiscale

În aceeași notă pozitivă s-au aflat titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care s-au apreciat cu 2,04%, până la prețul de 0,6010 lei/acțiune și titlurile Romgaz (SNG), ce au crescut cu 0,98%, ambele depășind cu puțin pragul unor tranzacții de 2,70 milioane lei.

În rest, un rulaj de 1 milion de lei a mai fost trecut de 7 instrumente financiare, cu evoluții divergente, în nota sesiunii: -0,68%, până a prețul de 11,70 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), -0,34%, până la prețul de 28,90 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS), +0,58%, până la prețul de 52,20 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), -0,23%, până la prețul de 86,00 lei/acțiune, pentru titlurile Conpet (COTE), +0,11%, până la prețul de 0,9410 lei/acțiune, pentru titlurile AROBS Transilvania (AROBS), -0,04% pentru unitățile de fond ale ETF-ului administrat de Patria Asset Management și SSIF Tradeville (TVBETETF), +10,87% pentru un certificat de tip turbo short având ca activ suport indicele Dow Jones Industrial Average și emise de BRK Financial Group (BKDOWTSC7).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica