Șeful SIF Transilvania, Mihai Fercală, amendat de ASF cu 3.000 de lei pentru informarea deficitară a investitorilor

Șeful SIF Transilvania, Mihai Fercală, amendat de ASF cu 3.000 de lei pentru informarea deficitară a investitorilor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 apr 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară l-a sancționat pe șeful SIF Transilvania pentru faptul că nu a informat piața referitor la o acțiune pe care el însuși a inițiat-o în justiție la finele lunii decembrie, prin care viza anularea convocatorului pentru o Adunare Generală Extraordinară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mihai Fercală, șeful directoratului de la SIF Transilvania (SIF3) a reușit, la începutul acestui an, să „trântească” o Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor solicitată de contestatarii săi, atacând încă din decembrie în justiție convocatorul pe care tocmai îl publicase. Astăzi află și costul: 3.000 de lei din propriul buzunar.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis ieri sancționarea lui Fercală pentru încălcarea dreptului de informare al investitorilor. O sesizare în acest sens fusese formulată încă din primele zile acestui an de către reprezentanți ai unui grup controlând peste 8,09% din acțiunile SIF Transilvania și care solicitase convocarea AGEA.

Până la AGA, războiul de la SIF Transilvania se mută în Justiție CITEȘTE ȘI Până la AGA, războiul de la SIF Transilvania se mută în Justiție

Speța vizează faptul că, la sfârșitul lunii decembrie, SIF Transilvania a publicat pe portalul Bursei de Valori București convocatorul pentru Adunarea Acționarilor respectivă, însă nu a informat piața și de faptul că imediat directoratul societății a contestat convocatorul pe care chiar acest for l-a emis.

Pe fondul știrii că acționarii sunt convocați pentru o întâlnire în care urma să fie analizată chiar strategia de investiții, volumele de tranzacționare au sporit, așa cum se vede din graficul atașat al evoluției titlurilor cu simbolul SIF3 la BVB, însă până la final respectiva AGEA nu a mai avut loc, Fercală având câștig de cauză la Tribunalul Brașov.

Șeful SIF Transilvania, Mihai Fercală, amendat de ASF cu 3.000 de lei pentru informarea deficitară a investitorilor

Verdictul ASF de astăzi spune că formularea unui convocator și solicitarea de anulare a acestuia pe data de 22 decembrie, fără a informa investitorii, reprezintă o alunecare de la prevederile regulamentelor în vigoare. Autoritatea a reținut faptul că SIF Transilvania nu a informat în timp util publicul și supraveghetorul pieței asupra unor informații privilegiate, iar acest lucru cădea în sarcina directoratului și a șefului acestuia, Mihai Fercală.

Amenda de 3.000 de lei poate fi contestată în termen de 30 de zile de la comunicarea ei, mai spune decizia ASF, publicată astăzi de emitent pe portalul Bursei de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
mihai fercala
asf