Sesiune anemică la bursă

Sesiune anemică la bursă

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 mai 2023

Ultima ședință de tranzacționare a săptămânii de la BVB a fost caracterizată de slăbiciune, cu deviații mici ale indicilor și ale celor mai lichide acțiuni, pe fondul unei lichidități foarte mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După etapa de vânzări precipitată de căderea băncii First Republic din SUA, preluată intempestiv de JP Morgan Chase &C0., investitorii de la New York Stock Exchange s-au reactivat la cumpărare, indicele S&P500 având un avans de peste 2%. De asemenea, indicele DAX40 din Germania atacă maximele istorice.

La Bursa de Valori București, acest moment favorabil nu a fost un catalizator pentru o piață în tatonare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 28,89 milioane lei (5,86 milioane euro), și acesta asigurat în proporție de aproximativ o treime de transferurile însumând 9,82 milioane lei pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avansat cu 0,11%, până la prețul de 18,97 lei/acțiune.

CONFIRMARE LISTA - ANAF vine în premieră la BVB, cu acțiuni la aproape 100 de companii. Oferte la Banca Transilvania, BRD, UniCredit, OMV Petrom, Zarea, Bucur Obor, Antibiotice, Rompetrol, Alro, FP, SIF-uri, fostul hotel Inter CITEȘTE ȘI CONFIRMARE LISTA - ANAF vine în premieră la BVB, cu acțiuni la aproape 100 de companii. Oferte la Banca Transilvania, BRD, UniCredit, OMV Petrom, Zarea, Bucur Obor, Antibiotice, Rompetrol, Alro, FP, SIF-uri, fostul hotel Inter

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 0,50%, până la prețul de 12,04 milioane lei, pe schimburi de 1,05 milioane lei. Tot la capitolul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 0,48%, până la prețul de 2,0950 lei/acțiune, pe tranzacții de 4,33 milioane lei.

Interes a existat și pentru acțiuni din domeniul gazelor naturale, deși evoluțiile au fost divergente: +0,50%, până la prețul de 0,4860 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au întrunit cea de-a 2-a activitate a zilei, de 7,68 milioane lei, -0,74%, până la prețul de 20,05 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), și staționare la prețul de 38,20 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ultimele 2 simboluri depășind cu puțin reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei.

Sunt mișcările care au fost în măsură să imăprime direcția pozitivă a pieței, așa cum aceasta este surprinsă de tabloul indicilor: +0,25% pentru indicele compozit BET-XT, +0,58% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 51.202,90 puncte, +0,24% pentru indicele energetic  BET-NG și +0,22% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.185,92 de puncte este pe o reacție pozitivă din zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune anemică la bursă

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transgaz