Sesiune de corecții la BVB pe fondul unei căderi a volumelor

Sesiune de corecții la BVB pe fondul unei căderi a volumelor
scris 14 apr 2021

Doar 3 acțiuni românești au depășit reperul unor transferuri de 1 milion de lei.

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, deschisă de premierul Florin Cîțu și organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia și Depozitarul Central. Detalii pot fi văzute AICI

Indicele Dow Jones Average Industrial de la New York Stock Exchange a atins un nou maxim în istoria sa de peste un sfert de an de când este măsurat (inclusiv retroactiv), însă aceasta nu s-a transpus într-o mișcare favorabilă pe bursa din România. Piața a fost în derivă. Indicele compozit BET Plus s-a retras cu 0,18% și indicele reprezentativ a coborât cu 0,20%, până la nivelul de 11.136,39 puncte, unde, sub aspect tehnic, întâlnește media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune de corecții la BVB pe fondul unei căderi a volumelor

Nici nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul segmentului acțiuni abia a fost de 22,72 milioane lei (4,61 milioane euro), la jumătate față de media ultimilor ani care au adus bursei locale promovarea la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell. O treime din această activitate a fost reprezentată de tranzacțiile însumând 7,68 milioane lei cu titluri ale Băncii Transilvania (TLV) care s-au corectat cu 0,41%, până la prețul de 2,4100 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,83 miliarde lei (2,81 miliarde euro).

Un fost manager de rezervă valutară cu 9 ani experiență la BNR se ocupă de finanțarea preluării Exxon România de către Romgaz: Credit sindicalizat și obligațiuni externe CITEȘTE ȘI Un fost manager de rezervă valutară cu 9 ani experiență la BNR se ocupă de finanțarea preluării Exxon România de către Romgaz: Credit sindicalizat și obligațiuni externe

Titlurile OMV Petrom (SNP) s-au depreciat cu 0,34%, până la prețul de 0,4350 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,96 milioane lei, într-o dinamică apropiată de declinul de 0,33% al indicelui energetic BET-NG.

Celălalt indice sectorial, BET-FI, care măsoară evoluția acțiunilor fondurilor închise de investiții, a alunecat cu 0,14% sub referință, până la nivelul de 48.250,24 puncte. Cel mai important titlu din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 0,12%, până la prețul de 1,6880 lei/acțiune, pe transferuri de 1,99 milioane lei.

Tranzacțiile cu obligațiuni s-au ridicat la 6,13 milioane lei (1,24 milioane euro), cu volumele debalansate, în echivalent de 3,58 milioane lei, pe titlurile de stat cu scadența în anul 2024 (R2403A).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
titluri de stat