Sesiune de deprecieri pe Wall Street, pe fondul temerilor privind o eventuală recesiune

Sesiune de deprecieri pe Wall Street, pe fondul temerilor privind o eventuală recesiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 sep 2022

Acțiunile americane au încheiat tranzacțiile de joi în scădere, extinzând declinul abrupt înregistrat în sesiunea precedentă, după ce Fed a majorat rata dobânzii cu încă 0,75 puncte procentuale și a semnalat că vor urma noi creșteri agresive în lupta cu inflația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

O serie de alte bănci centrale importante, printre care Banca Națională a Elveției și Banca Angliei, au majorat, de asemenea, dobânzile joi, alimentând temerile că înăsprirea monetară va duce la o încetinire puternică a economiei, sau la recesiune globală.  

Indicele S&P 500 a coborât cu 0,84%, Dow Jones cu 0,35%, iar Nasdaq Composite a suferit un recul de 1,37%.

Mișcarea de scădere se exacerbează la BVB. Piața se apropie de minimele aduse de șocul inițial al invaziei ruse în Ucraina CITEȘTE ȘI Mișcarea de scădere se exacerbează la BVB. Piața se apropie de minimele aduse de șocul inițial al invaziei ruse în Ucraina

Randamentele obligațiunilor Trezoreriei SUA au urcat la maxime multianuale, obligațiunile pe 2 ani tranzacționându-se la cel mai ridicat nivel din 2007. Randamentele obligațiunilor pe 10 și 30 de ani au atins cele mai mari valori din ultimii 8 ani, potrivit MarketWatch.

Principalii indici bursieri americani s-au corectat cu până la 1,8% miercuri, după ce Rezerva Federală (Fed) și-a reiterat angajamentul de a aduce inflația spre intervalul țintit, chiar dacă înăsprirea politicii monetare va împinge economia într-o recesiune.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed