Sesiune de indecizie la bursă. Activitate sporită pe segmentul titlurilor de stat

Sesiune de indecizie la bursă. Activitate sporită pe segmentul titlurilor de stat

Sursa foto: Wrangler / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 nov 2023

Indicele reprezentativ BET de la BVB a avut o seisune de oscilații neconcludente în zona maximelor istorice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raliul din piețele de acțiuni dezvoltate s-a reluat cu putere. Printre performeri, indicele DAX40 din Germania care a câștigat aproxiativ un procent și indicele de tehnologie Nasdaq 100 de la New York care este deja cu peste 1.000 de puncte peste minimele de la sfârșitul lunii trecute, echivalent cu un impuls de 9%.

Bursa românească este ancorată în zona maximelor, însă, pentru o sesiune, a luat pauză. Investitorii au preferat tatonarea, fapt care se vede și din rulajul de numai 29,32 milioane lei (5,90 milioane euro) al pieței de acțiuni, dar și din aparenta nemișcare.

GRAFIC Companiile mici americane – în dificultate la etapa dobânzilor de 5%. Unde este „cimitirul” bursei americane CITEȘTE ȘI GRAFIC Companiile mici americane – în dificultate la etapa dobânzilor de 5%. Unde este „cimitirul” bursei americane

Niciunul din simbolurile aflate în top 10 tranzacționare nu a depășit o deviație de 1% față de referința de miercuri și aceasta s-a răsfrânt și la nivelul indicilor, de asemenea, cu fluctuații mici: -0,04% pentru indicele compozit BET-XT, +0,27% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 57.739,61 de puncte, -0,29% pentru indicele energetic BET-NG și -0,06% pentru indicele reprezentativ BET care, la nivelul de 14.534,53 de puncte, păstrează intactă secvența specifică trendului ascendent, așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune de indecizie la bursă. Activitate sporită pe segmentul titlurilor de stat

Cu excepția titlurilor Hidroelectrica (H2O) ce au adunat schimburi de 10,02 milioane lei, într-o ședință în care cotația s-a retras cu 0,17%, până la prețul de 117,80 lei/acțiune, lichiditatea a fost în suferință. Aceasta a fost parțial salvată de activarea investitorilor pe piața de obligațiuni unde activitatea s-a ridicat la 5,27 milioane lei (1,06 milioane euro).

În mod particular, a existat interes pentru titlurile de stat cu scadența în luna aprilie a anului viitor (R2404B) și care au cumulat transferuri de 2,15 milioane lei, dar și pentru obligațiunile guvernamentale cu maturitate în august 2024 (R2408B), ce au depășit, de asemenea, pragul unor volume echivalente cu 1 milion de lei.

Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica

Pe al 2-lea rulaj al zilei, de 4,68 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 0,56%, până l aprețul de 0,5400 lei/acțiune. Pe același segment financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,27%, până la prețul de 22,66 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,16 milioane lei și titlurile a BRD Groupe Société Générale (BRD) au alunecat cu 0,11% sub referință, la prețul de 17,46 lei/acțiune, pe schimburi însumând 1,51 milioane lei.

În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost trecut de 3 simboluri de la capitolul energie, toate cu evoluții neconcludente: -0,43%, până la prețul de 46,50 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), +0,63%, până la prețul de 9,60 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) și -0,11%, până la prețul de 47,25 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN).

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica