Aquila – achiziție de 3 milioane de euro

Aquila – achiziție de 3 milioane de euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 nov 2023

Aquila, furnizor de servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, cumpără compania Romtec Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aquila Part Prod Com (AQ) a anunțat semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale companiei Romtec Europa. Promisiunea reprezintă un pas in vederea realizării strategiei de dezvoltare a companie prin fuziuni și achiziții și în cazul în care va primi avizul necesar de la Consiliul Concurenței va sta la baza unei tranzacții cu o valoare de 3,2 milioane euro din care se vor scădea datoriile existente la semnarea contractului.

Romtec, companie românească cu experiență de 30 de ani în producția de lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor, are un portofoliu de peste 20 de branduri dezvoltate în Romania, printre care Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert, și deține o unitate de producție în Iași.

Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica

„Strategia de dezvoltare a companiei prevede atat creștere organica, cât și prin fuziuni și achiziții. Am făcut un prim pas care răspunde obiectivelor noastre și strategiei de completare a portofoliului nostru cu produse complementare, autohtone, astfel cum anunâam încă de la momentul listării”, spune CEO-ul Cătălin Vasile. „Pe lângă activitatea de distribuție de noi produse, odată cu finalizarea tranzacției Romtec Europa vom prelua facilități de producție, contribuind la dezvoltarea industriei românești.”

Romtec Europa este în prezent deținută în proporție de 80% de Green Ideas Group MTC SRL și 20% de FLM Group Green MTC. La sfârșitul anului 2022, Romtec avea 47 de angajați, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei.

Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții CITEȘTE ȘI Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții

„Abordăm domeniul fuziunilor ți achizitiilor dintr-o perspectivă amplă, de piatață și de profitabilitate a companiei țintă, precum și a sinergiilor pe care le putem crea cu activitatea curentă”, spune CEO-ul Vasile. „Continuăm direcția asumata pentru realizarea cu succes a mai multor tranzacții de achiziții în perioada următoare.”

Aquila s-a listat la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București în toamna anului 2021 și la ultimul preț de închidere al titlurilor sale, de 0,9140 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 1,09 miliarde lei (221,53 milioane euro).

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
aquila
bvb
bursa