Sesiune de retragere la BVB, pe volume echivalente cu 10 milioane euro în piața de acțiuni

Sesiune de retragere la BVB, pe volume echivalente cu 10 milioane euro în piața de acțiuni

Sursa foto: Brainstorm1983 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 apr 2022

O secvență de 4 ședințe consecutivă de aprecieri a fost întreruptă de investitorii de pe bursa românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La New York Stock Exchange, un raliu a ridicat din nou indicele S&P500, însă la Bursa de Valori București închiderea sesiunii nu a permis captarea întregului segment. Dimpotrivă, ziua a fost una „roșie”, în contextul unor marcări de profit. Piața a recunoscut ca reper tehnic punctul de la care a început căderea precipitată de conflictul din Ucraina și investitorii s-au repliat.

La drept vorbind, tentația de a lua câștigurile de pe masă este mare. Pentru unele acțiuni, precum TeraPlast Bistrița (TRP), Transgaz (TGN) sau Rompetrol Well Services (PTR), aprecierile sunt de peste o treime față de minimele de la vânzările pe panică aduse de conflictul de la Est.

VIDEO Agista – investitorul-ancoră pentru companii care vor să facă pasul către piața AeRO. Plasamente de cel puțin jumătate de milion de euro în 20 de companii în anii 2022-2023 CITEȘTE ȘI VIDEO Agista – investitorul-ancoră pentru companii care vor să facă pasul către piața AeRO. Plasamente de cel puțin jumătate de milion de euro în 20 de companii în anii 2022-2023

În primele cele mai tranzacționate 10 acțiuni românești, închiderile au fost negative cu excepția titlurilor Fondul Proprietatea (FP). care au staționat la prețul de 2,1000 lei/acțiune, pe transferuri de 8,52 milioane lei și a titlurilor Romgaz Mediaș (SNG), care au avansat cu 0,11%, până la prețul de 44,55 lei/acțiune, pe o activitate de 6,27 milioane lei.

Rulajul pieței de acțiuni a tins să crească față de ședințele triste de la jumătatea acestei luni și s-a ridicat la 51,92 milioane lei (10,51 milioane euro). La acesta, cea mai mare contribuție, în echivalent 15,14 milioane lei l-au avut titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au corectat cu 0,59%, până la prețul de 2,5200 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a coborât cu 1,25%, până la prețul de 17,36 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,73 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Tot la capitolul companiilor cu capitalizare mare, titlurile OMV Petrom (SNP) au suferit un recul de 1,35%, până la prețul de 0,4760 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,37 milioane lei. Sunt mișcări care au dat direcția negativă a pieței: -0,66% pentru indicele compozit BET-XT, -0,54% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.747,13 puncte, -0,63% pentru indicele energetic BET-NG și -0,61% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.988,58 puncte rîămâne într-o secvență favorabilă pe termen scurt, cu maxime și minime relative din ce în ce mai ridicate.

Sesiune de retragere la BVB, pe volume echivalente cu 10 milioane euro în piața de acțiuni

Au subperformat pieței titlurile MedLife (M), cu un declin de 1,59%, până la prețul de 21,60 lei/acțiune, al 4-lea rulaj al pieței, de 5,37 milioane le, și titlurile Conpet Ploiești (COTE) ce s-au depreciat cu 2,28%, până la prețul de 77,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,46 milioane lei. Reperul unor schimburi de  1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), care au urcat cu 1,32% în acord cu evoluția de pe piața principală din Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife