Sesiune de revenire la BVB. Tranzacții în creștere, inclusiv pe piața deal

Sesiune de revenire la BVB. Tranzacții în creștere, inclusiv pe piața deal

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 dec 2021

După o secvență de 5 ședințe de deprecieri, bursa românească a câștigat un procent și jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pe indicele S&P500 al pieței americane de acțiuni au depășit de dimineață maximul istoric atins la jumătatea lunii trecute, dar mișcarea nu fost confirmată, cotațiile având o repliere puternică după deschiderea de la New York Stock Exchange.

Acțiunile UiPath coboară la un nou minim record. De la listarea pe bursă, UiPath a pierdut circa 8 miliarde de dolari din valoarea de piață CITEȘTE ȘI Acțiunile UiPath coboară la un nou minim record. De la listarea pe bursă, UiPath a pierdut circa 8 miliarde de dolari din valoarea de piață

Cum la București orarul de tranzacționare s-a încheiat înaintea acestui puseu corectiv, indicii de la BVB au avut o sesiune „verde”, prima din 8 decembrie până în prezent. Aprecierile au fost generalizate și de o amplitudine apropiată: +1,61% pentru indicele compozit BET Plus, +1,30% pentru indicele energetic BET-NG și +1.63% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.402,76 puncte.

Sesiune de revenire la BVB. Tranzacții în creștere, inclusiv pe piața deal

A subperformat pieței, cu un avans de 0,55%, până la nivelul de 51.111,75 puncte, indicele financiar BET-FI însă cel mai important titlu din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP) a urcat cu 1,87%, în linie cu ceilalți indici, până la prețul de 1,8560 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,60 milioane lei.

Pe același segment al fondurilor închise de investiții, s-au realizat tranzacții de tip deal care au avut un aport important la rulajul sporit, de 56,03 milioane lei (11,32 milioane euro) al pieței de acțiuni. Astfel, au fost schimbate 22,00 milioane acțiuni SIF Transilvania (SIF3), în valoare agregată de 7,81 milioane lei. Pe titlurile SIF Banat Crișana (SIF1) s-au realizat transferuri de 2,46 milioane lei și pe titlurile Evergent Investment (EVER), de 615.000 de lei. Tot pe segmentul deal, au fost schimburi cu acțiuni Bittnet Systems (BNET) în valoare de 4,36 milioane lei.

SURPRIZĂ Bitdefender a angajat JP Morgan și Morgan Stanley pentru lansarea unui IPO în SUA. Plus - Schimbare majoră în strategie: renunță la soluția de securitate gratuită pentru Windows CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Bitdefender a angajat JP Morgan și Morgan Stanley pentru lansarea unui IPO în SUA. Plus - Schimbare majoră în strategie: renunță la soluția de securitate gratuită pentru Windows

În piața reglementată, cea mai mare activitate, în echivalent 8,36 milioane lei am consemnat-o pe titlurile OMV Petrom (SNP) care au crescut cu 1,99%, până la prețul de 0,4610 lei/acțiune. Aceastea au fost urmate îndeaproape, cu tranzacții de 7,24 milioane lei, de celălalt producător de gaze naturale, Romgaz Mediaș (SNG) ale cărui titluri au îănchis cu 0,14% peste referință, la prețul de 36,85 lei/acțiune.

În sectorul bancar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 1,83%, până la prețul de 2,5050 lei/acțiune, pe transferuri de 3,75 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au apreciat cu 2,42%, până la prețul de 16,94 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,19 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Radu Hanga, Președintele BVB: Cred că sunt șanse ca în 2022 să fim într-o zonă mai stabilă și mai predictibilă din punct de vedere al cadrului macroeconomic CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Hanga, Președintele BVB: Cred că sunt șanse ca în 2022 să fim într-o zonă mai stabilă și mai predictibilă din punct de vedere al cadrului macroeconomic

Titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au avut un salt de 4,16%, până la prețul de 0,9520 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,94 milioane lei. Alte titluri care au fost motor în trendul ascendent, cele al MedLife (M), au câștigat 1,42%, până la prețul de 21,50 lei/acțiune, pe transferuri de 1,39 milioane lei.

Cu doar 2 sesiuni înainte de promovarea propriu-zisă în indicelui FTSE Global All Cap, titlurile One United Properties (ONE) s-au corectat cu 0,58%, până la prețul de 1,3700 lei/acțiune, pe o activitate de 2,66 milioane lei. Tot pe o tendință de retragere s-au aflat titlurile AROBS Transilvania (AROBS), cu un recul de 0,55%, până la prețul de 1,8000 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,25 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast
one united