Sesiune neconcludentă la BVB

Sesiune neconcludentă la BVB

Sursa foto: Thanee Hengpattanapong | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 feb 2023

Principalii indici și cele mai lichide acțiuni au avut închideri divergente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Datele privind inflația din piața americană au adus un val de vânzări pe bursele dezvoltate. La BVB, reacția investitorilor la climatul de aversiune la risc a fost, ca de foarte multe ori în astfel de cazuri, de a se retrage de la „butoane”. Rezultatul a fost o sesiune cu volume foarte slabe.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 15,72 milioane lei (3,20 milioane euro), cu cea mai bogată activitate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV). Acestea au suferit un recul de 0,81%, până la prețul de 19,64 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,68 milioane lei în piața reglementată. Acestea au făcut și obiectul celui mai mare transfer din piața deal, în valoare de 1,49 milioane lei.

TeraPlast vizează rate de creștere cu 2 cifre pentru următorii ani. „Nu înseamnă că nu ne gândim la dezvoltare regională, inclusiv prin relocalizare de producție.” CITEȘTE ȘI TeraPlast vizează rate de creștere cu 2 cifre pentru următorii ani. „Nu înseamnă că nu ne gândim la dezvoltare regională, inclusiv prin relocalizare de producție.”

A 2-a activitate a zilei, de 2,14 milioane lei, am consemnat-o pe titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au avansat cu 0,23%, până la prețul de 43,60 lei/acțiune. Tot pe o tendință pozitivă s-au mai aflat și celelalte 2 simboluri care au depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de lei: +0,42%, până la prețul de 0,4790 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), și +0,24%, până la prețul de 2,1150 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP).

Ezitarea de la nivelul piețelor este trădată și de tabloul indicilor unde înmchiderile sunt divergente: -0,05% pentru indicele compozit BET-XT, +0,19% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 50.632,10 de puncte, +0,48% pentru indicele energetic BET-NG și -0,10% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.323,74 de puncte este la cea de-a 28-a sesiune consecutivă în care a avut o oscilație mai mică de 1% față de referință.

Sesiune neconcludentă la BVB

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica