Sesiune ușor pozitivă pe bursă. Reveniri puternice ale acțiunilor Transelectrica și Electrica

Sesiune ușor pozitivă pe bursă. Reveniri puternice ale acțiunilor Transelectrica și Electrica

Sursa foto: Maciek905 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 aug 2018

Indicii principali de la BVB au avut închideri într-o zonă de indecizie a pieței, într-o zi în care cele mai lichide acțiuni au înregistrat deprecieri. Acțiuni de pe segmentul energetic apăsate la vânzările din mai-iunie au avut reveniri robuste, de 3-4%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii de la Bursa de Valori București încearcă să navigheze într-o etapă de oscilații neconcludente, marcate de închideri divergente pe diverse acțiuni. Într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 27,00 milioane lei (5,84 milioane euro), indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,37%, iar indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,43%, până la nivelul de 8.012,24 de puncte.

Din punct de vedere tehnic, indicele titlurilor blue-chip din piața românească de capital este blocat într-o „capcană” delimitată de mediile mobile de viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55) și media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), scenariu indicat drept cel mai probabil de Profit.ro încă de săptămâna trecută.

Sesiune ușor pozitivă pe bursă. Reveniri puternice ale acțiunilor Transelectrica și Electrica

Bursa locală a părut mai degrabă consectată la piețele regionale decât la cele mature din Europa, caree au avut evoluții pe contrasens, așa cum arată tabloul Bloomberg: -0,46% pentru indicele Euro Stoxx 50, -1,24% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,23% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,53% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,58% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +1,30% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,26% pentru indicele PX de la Praga.

La București, cel mai tranzacționat emitent a fost Fondul Proprietatea (FP), care a adunat în piața reglementată schimburi de 9,25 milioane lei, într-o sesiune în care titlurile sale au suferit un recul de 0,90%, până la prețul de 0,8770 lei/acțiune. La același nivel a fost efectuat și singurul transfer special din piața deal cu 3,00 milioane acțiuni FP și a cărui valoare s-a ridicat la 2,63 milioane lei. Acesta este contextul în care indicele financiar BET-FI a fost tras în jos pentru un declin de 0,38%, la nivelul de 37.613,14 de puncte.

De ce a eșuat oferta Alro. Cererea internă a fost la susținere, însă au lipsit străinii. Ce spun investitorii CITEȘTE ȘI De ce a eșuat oferta Alro. Cererea internă a fost la susținere, însă au lipsit străinii. Ce spun investitorii

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 0,20%, până la prețul de 2,5000 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei, de 7,02 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 0,51%, până la prețul de 13,90 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,12 milioane lei.

Pe segmentul energetic, activitatea de tranzacționare a fost mai redusă, dar amplitudinea medie a aprecierilor a fost mai mare, indicele sectorial BET-NG urcând cu 1,37%. Cel mai lichid emitent de la această categorie, cu transferuri însumând 2,66 milioane lei, Romgaz Mediaș (SNG) a subperformat, totuși, cu un avans de 0,49% al titlurilor sale, până la prețul de 30,70 lei/acțiune.

Mișcări puternice au fost pe titlurile apăsate de vânzările agresive din lunile mai-iunie, chiar dacă acestea nu au fost însoțite de volume consistente. Astfel, titlurile Transelectrica (TEL) s-au apreciat cu 4,18%, până la prețul de 23,70 lei/acțiune, pe tranzacții de aproape 629.000 de lei, iar titlurile Electrica (EL) și-au continuat parcursul de revenire din minimele de la listarea companiei în vara anului 2014, preț de 3,16%, pentru o închidere la nivelul de 3,16%.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
fondul proprietatea
romgaz
electrica
transelectrica
bvb
bursa
brd