SIF Oltenia începe negocierile pentru vânzarea Argus către un grup internațional

SIF Oltenia începe negocierile pentru vânzarea Argus către un grup internațional
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 ian 2016

Delamore & Owl Group, holding cu sediul în Canada a semnat ieri un memorandum cu SIF Oltenia prin care începe procesul de due dilligence în vederea achiziției pachetului majoritar la producătorul de ulei vegetal Argus Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

SIF Oltenia (SIF5) și-ar putea înstrăina participația de 85% la compania Argus Constanța (UARG). Potrivit unei informări remise astăzi la prânz Bursei de Valori București, societatea a semnat ieri un document preliminar prin care Delamore & Owl Group - grup internațional format din 48 de companii și cu sediul la Toronto, în Canada - începe procesul tehnic, legal și financiar în vederea potențialei achiziții a pachetului majoritar la producătorul de uleiuri vegetale.

Cu o istorie de peste 70 de ani, Argus este unul dintre cei mai mari producători de ulei de piața românească, alături de Bunge, Expur și Prutul, având în portofoliu branduri precum Argus, Tomis și Sorica. Fabrica de ulei Argus a fost înființată în 1943, iar între 1994 si 1996 a fost privatizată prin metoda MEBO.

În 2014, producătorul de uleiuri vegetale a raportat o cifră de afaceri de 176 milioane lei, în creștere cu aproape 13% comparativ cu anul anterior, și un profit net de 3,5 milioane lei, cu 16% mai mare. Argus are peste 200 de angajați.

Delamore & Owl Group are activități în domeniul agriculturii, energiei și aviației utilitare, iar activele sale se ridicau la 5 miliarde dolari americani în anul 2010, ultima valoare menționată pe website-ul propriu. Holdingul este prezent pe portalul Bloomberg Business, însă fără detalii cu privire la parametri financiari sau la acționariat. O știre privind grupul este menționată pentru iunie 2015, când Delamore & Owl Group a semnat un memorandum pentru intrarea într-o înțelegere de cooperare cu o companie locală pentru derularea unui proiect de infrastructură în provincia Hunan, China.

Argus Constanța este listată pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO de la BVB, unde astăzi acțiunile cresc după publicarea anunțului cu 10%, prețul de piață fiind la ora 13:00 de 3,24 lei pe unitate, conform platformei de tranzacționare IFB Finwest. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 115,83 milioane lei (27,74 milioane dolari).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
argus
ulei
agricultura
sif oltenia
bvb
bursa