SIF Transilvania a lansat un program de răscumpărări ale acțiunilor proprii, ce ar urma să depășească 1 milion de euro

SIF Transilvania a lansat un program de răscumpărări ale acțiunilor proprii, ce ar urma să depășească 1 milion de euro

Sursa foto: Bacho12345/dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 feb 2018

SIF Transilvania a inițiat programul de achiziție a 1% din titlurile proprii, în baza hotărârilor acționarilor din luna decembrie a anului trecut, valoarea pachetului care constituie ținta răscumpărărilor din următoarele maximum 12 luni având în prezent valoarea de 5,27 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Practica răscumpărărilor acțiunilor proprii pe segmentul fondurilor închise de investiții se extinde la Bursa de Valori București, unde titlurile acestor societăți sunt tranzacționate cu discounturi de 30-50% față de activele nete. După ce tonul acestor operațiuni de piață a fost dat de Fondul Proprietatea cu 6 ani în urmă, este rândul SIF Transilvania (SIF3) să vină cu o nouă operațiune de piață.

Societatea de investiții financiare cu sediul în Brașov a anunțat la finalul ședinței de tranzacționare de astăzi că începe programul de răscumpărări pentru un pachet de 21,84 milioane acțiuni, reprezentând 1% din capitalul social.

Elveția se pregătește să reglementeze ofertele de criptomonede, inclusiv ca active financiare CITEȘTE ȘI Elveția se pregătește să reglementeze ofertele de criptomonede, inclusiv ca active financiare

Titlurile vor fi răscumpărate la prețul de piață, dar la maximum 0,3200 lei/acțiune, durata programului fiind de 12 luni, conform deciziei din Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la jumătatea lunii decembrie. Plata acțiunilor răscumpărate va fi asigurată din rezervele disponibile (cu excepția rezervelor legale).

Acțiunile SIF Transilvania sunt listate la cota Bursei de Valori București, iar la utlimul preț de piață de 0,2415 lei/acțiune de la finele sesiunii de tranzacționare de astăzi, valoarea pachetului care constituție ținta proramului de buy-back fiind la acest nivel de 5,27 milioane lei (1,13 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea