Electromagnetica încheie cu o pierdere de 15 milioane lei un an care a debutat cu un șoc din partea „băieților deștepți” din energie

Electromagnetica încheie cu o pierdere de 15 milioane lei un an care a debutat cu un șoc din partea „băieților deștepți” din energie
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 feb 2018

Pierderile Electromagnetica s-au adâncit în ultimul trimestru și au devenit duble față de cele de la 9 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

An foarte greu pentru Electromagnetica București (ELMA). Compania a suferit în 2017 un declin de numai 5,36% a veniturilor, la 221,62 milioane lei, de la 234,19 milioane lei, dar a încasat o pierdere substanțială, de 14,97 milioane lei, comparativ cu profitul net de 5,23 milioane lei din 2016. La 9 luni, pierderea era de 6,82 milioane lei.

În prima parte a anului, compania a suferit un șoc din piața de energie, unde explozia prețului la contractele overnight a indus pierderi catastrofale traderilor de energie, așa-numiții „băieți deștepți”. Având contraparte cu societatea KDF Energy, care a intrat în procedură de insolvență, Electromagnetica a constituit un provizion de 2 milioane lei.

Criptomonedele sunt o schemă piramidală, spune președintele Băncii Mondiale. Un grup de matematicieni afirmă că valoarea intrinsecă a bitcoin este zero CITEȘTE ȘI Criptomonedele sunt o schemă piramidală, spune președintele Băncii Mondiale. Un grup de matematicieni afirmă că valoarea intrinsecă a bitcoin este zero

Compania raportează că în al 2-lea semestru, compania a recuperat integral pierderile inițiale de pe segmentul energetic, însă a înregistrat alte pierderi „ca urmare a comenzilor fluctuante și implicit scăderii cifrei de afaceri, în principal din cauza amânării unor licitații de echipamente de măsurare a consumului de energie electrică și a unor licitații de elemente de siguranță a traficului feroviar”.

În decembrie, compania a primit din partea Consiliului Concurenței o amendă de 10 milioane lei, în urma unei investigații pe piața producerii și comercializării contoarelor de energie electrică, decizie pe care Electromagnetica o contestă în instanță.

GRAFIC Dividendele, combustibil pentru acțiunile BRD. Repere de tranzacționare pentru titlurile băncii CITEȘTE ȘI GRAFIC Dividendele, combustibil pentru acțiunile BRD. Repere de tranzacționare pentru titlurile băncii

La sfârșitul anului trecut, compania avea active totale de 391,97 milioane lei, marginal față de cele de la 31 decembrie 2016. În același interval, datoriile totale au crescut cu 23,16%, la 75,87 milioane lei, de la 61,60 milioane lei.

Electromagnetica, societate cu acționariat dispersat în care Asociația salariaților are o deținere de 29,63% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) o participație de 25,40% din capitalul social, este listată la Bursa de Valori București, unde pe fondul știrii privind rezultatele financiare pe 2017, titlurile scad cu 4,17%, până la prețul de 0,1380 lei/acțiune, nivel la care capitalizarea de piață a companiei s-ar cifra la 93,29 milioane lei (20,02 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa
consiliul concurentei