SIF Transilvania, randament al dividendului de 9%

SIF Transilvania, randament al dividendului de 9%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 mar 2016

SIF Transilvania propune un randament brut de 0,02653 lei/acțiune, care calculat în valoare netă și raportat la prețul de piață oferă un randament de peste 9%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai tranzacționat dintre titlurile SIF din ultimele săptămâni, SIF Transilvania (SIF3), vine în fața investitorilor cu o propunere de dividend care, având în vedere prețul de piață al închiderii de ieri, de 0,2730 lei/acțiune, oferă un randament de 9,23%, dacă luăm în calcul valoarea netă a dividendului de 0,0252 lei/acțiune.

Propunerea figurează pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor convocată pentru data de 28 aprilie, la care vor putea participa acționarii înregistrați la registrul acționarilor până pe data de 29 martie.

Convocatorul publicat astăzi pe portalul Bursei de Valori București împinge, însă, încasarea sumelor în valoare totală de 57,95 milioane lei până în toamnă. Astfel, data ex-dividend urmează să fie 5 octombrie și data plății 28 octombrie.

Cu 20 de minute înaintea închiderii ședinței de tranzacționare de la BVB, titlurile SIF Transilvania urcau ușor, cu 0,37%, până la prețul de 0,2740 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,31 milioane lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
bvb
dividende
randament
bursa