Slăbiciune la bursă. Indicele BET pierde jumătate de procent pe fondul unei susțineri slabe la cumpărare

Slăbiciune la bursă. Indicele BET pierde jumătate de procent pe fondul unei susțineri slabe la cumpărare

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 nov 2021

În contextul și al unei sesiuni de corecții la New York Stock Exchange, și la BVB piața a bătut în retragere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

După o etapă de raportări financiare trimestriale mixtă, Bursa de Valori București traversează o secvență de ședințe de indecizie, în care investitorii sunt dominați de ezitare. Aceasta s-a reflectat în lichiditate. Fără procesarea ofertei publice primară derulată de grupul Aquila (AQ) în valoare de 366,66 milioane lei (74,00 milioane euro), piața de acțiuni a însumat tranzacții de numai 31,50 milioane lei (6,38 milioane euro).

Profit net dublu pentru Alumil CITEȘTE ȘI Profit net dublu pentru Alumil

Fără ordinele de cumpărare consistente, piața a intrat în derivă: -0,41% pentru indicele compozit BET-XT și -0,51% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.763,40 puncte, în zona mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Slăbiciune la bursă. Indicele BET pierde jumătate de procent pe fondul unei susțineri slabe la cumpărare

Pe contrasens față de această tendință corectivă, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au apreciat cu 1,14%, până la prețul de 35,55 lei/acțiune, pe cele mai mari schimburi ale zilei, de 6,53 milioane lei. Tot pe segmentul energetic, al cărui indice sectorial BET-NG s-a retras cu 0,05%, titlurile OMV Petrom (SNP) au suferit un recul de 1,12%, până la prețul de 0,4870 lei/acțiune.

După un trimestru 3 excepțional, Bittnet Systems trece pe profit CITEȘTE ȘI După un trimestru 3 excepțional, Bittnet Systems trece pe profit

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 1,14%, până la prețul de 2,6050 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,37 milioane lei, în timp ce pe același emitent s-a înregistrat și singurul transfer special din piața deal, în valoare de 3,29 milioane lei.

Tot la capitolul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,8200 lei/acțiune, pe o activitate de 1,95 milioane lei. Indicele BET-FI în structura căruia acestea sunt cel mai importante, a câștigat 0,19%, până la nivelul de 52.228,22 puncte.

Titlurile MedLife (M) s-au depreciat cu 1,78%, până la prețul de 22,10 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,92 milioane lei. Un declin apropiat, -1,72%, până la prețul de 1,1400 lei/acțiune, l-au avut titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care au cumulat schimburi de 2,21 milioane lei. Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit și de titlurile Sphera Franchise Group (SFG) care au coborât cu 0,66%, până la prețul de 15,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast
medlife