Stagnare la BVB

Stagnare la BVB

Sursa foto: Wrangler | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 iul 2022

Indicii principali ai bursei românești au avut deviații infime față de nivelurile de referință, iar cele mai tranzacționate acțiuni au închis chiar în staționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Piețele europene de acțiuni au deschis sesiunea cu un puseu de vânzare, dar ulterior au recuperat terenul pierdut și chiar au împins cotațiile în teritoriu pozitiv. Buirsa de Valori București a fost imună la aceste oscilații intraday, mișcările fiind foarte atenuate la nivelul indicilor.

Nu au fost ordinele care să mute piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 41,06 milioane lei (8,31 milioane euro) și acela concentrat în proporție de % pe 3 acțiuni, toate marcate de aceeși inerție a pieței: staționare la prețul de 2,0350 lei/acțiune pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au adunat tranzacții de 14,70 milioane lei, stagnare la prețul de 2,0700 lei/acțiune pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au întrunit o activitate de 9,65 milioane lei și un retragere de 0,21%, până la prețul de 0,4690 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au schimburi de 8,06 milioane lei în piața reglementată. Pe același simbol a fost realizat și singurul transfer special din piața deal, cu o valoare de 8,06 milioane lei.

Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, lansează un fond de investiții inclusiv în România. Noul fond - cu un român ex-director Citigroup în Londra și vicepreședinte Deutsche Bank în New York și Londra. CITEȘTE ȘI Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, lansează un fond de investiții inclusiv în România. Noul fond - cu un român ex-director Citigroup în Londra și vicepreședinte Deutsche Bank în New York și Londra.

Sunt acțiunile în neclintire care au pus ancoră bursei românești și la nivelul indicilor: +0,10% pentru indicele compozit BET-XT, +0,40% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 50.803,29 puncte, +0,24% pentru indicele energetic BET-NG și +0,05% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.194,99 puncte se află sub medii mobile relevante sub aspect tehnic, așa cum se vede pe graficul atașat.

Stagnare la BVB

În rest, reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile furnizorului de servicii medicale MedLife (M), care s-au depreciat cu 0,53%, până la prețul de 18,90 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
medlife