SUA: SEC investighează dacă investitorii OpenAI au fost induși în eroare

SUA: SEC investighează dacă investitorii OpenAI au fost induși în eroare
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) din SUA examinează cu atenție comunicările interne ale CEO-ului OpenAI, Sam Altman, ca parte a unei investigații pentru a stabili dacă investitorii companiei au fost induși în eroare, a informat Wall Street Journal, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de reglementare a solicitat înregistrări interne de la actualii și foștii oficiali și directori ai creatoarei ChatGPT și a trimis o citație companiei în decembrie, se arată în articol, citând persoane care cunosc problema, scrie News.ro.

VIDEO CONFIRMARE Gigantul sud-coreean Samsung și-a adus în România divizia de construcții, cu afaceri de aproape 33 miliarde dolari și proiecte celebre CITEȘTE ȘI VIDEO CONFIRMARE Gigantul sud-coreean Samsung și-a adus în România divizia de construcții, cu afaceri de aproape 33 miliarde dolari și proiecte celebre

Investigația a urmat deciziei fostului consiliu OpenAI, din noiembrie, de a-l demite pe Altman din funcția de CEO și de a-l înlătura din consiliu.

Consiliul de administrație al startupului non-profit de la acea vreme a declarat că ”a concluzionat că nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul de administrație, împiedicând capacitatea acestuia de a-și exercita responsabilitățile”.

WSJ a spus că unele surse au descris investigația ca un răspuns previzibil la afirmația fostului consiliu în declarația sa din noiembrie.

Articolul a adăugat, citând o sursă, că SEC nu a indicat nicio declarație sau comunicare specifică a lui Altman pe care să le considere înșelătoare.

Altman a revenit ca CEO la doar câteva zile după înlăturare, OpenAI dezvăluind și un nou consiliu, cu fostul co-CEO Salesforce, Bret Taylor, ca președinte.

Oficialii SEC din New York au cerut ca unii directori superiori ai OpenAI să păstreze documentele interne în timp ce conduc investigația, a raportat WSJ.

Ancheta intervine în timp ce Altman este implicat în discuții pentru a strânge miliarde de dolari pentru o afacere cu cipuri.

OpenAI a încheiat recent, de asemenea, un acord care evaluează compania susținută de Microsoft la 80 de miliarde de dolari sau mai mult, a relatat New York Times la începutul acestei luni.

SEC a refuzat să comenteze posibila investigație, în timp ce OpenAI și Microsoft nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
sec
openai