Subscrierile pentru titlurile de stat pentru care Guvernul derulează ofertă se apropie de reperul de 100 milioane euro

Subscrierile pentru titlurile de stat pentru care Guvernul derulează ofertă se apropie de reperul de 100 milioane euro

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 nov 2020

Cele 3 emisiuni de titluri de stat pentru populație în programul Fidelis au acumulat în sistemul pieței, până în prezent, peste 2.500 de ordine, acestea ridicându-se la aproape 100 milioane euro cu 3 ore înaintea închiderii ședinței de tranzacțonare de pe bursă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministerul Finanțelor Publice adună mușterii pentru obligațiunile guvernamentale pe care le emite, iar oferta derulată în cadrul programului Fidelis aduce investitori noi care își deschid conturi în premieră la brokeri. Marius lucrează în domeniul IT și avea de mai mult timp în vedere să facă investiții de portofoliu. Emisiunile recente de titluri de stat sunt pretextul. Un ordin pentru aproximativ 17.000 de euro este prima sa tranzacție de pe bursă.

Este unul din investitorii care au introdus peste 2.500 de ordine pentru instrumentele financiare care au perioadă de subscriere până pe 27 noiembrie. Cel mai mare interes este pentru emisiunea de titluri de stat denominată în euro scadentă în anul 2025 (R2512AE), acestea strângând ordine pentru un număr de aproximativ 535.000 de unități, echivalentul a 53,46 milioane euro. Acestea poartă un cupon al dobânzii de 1,85%.

CEO-ul Pfizer și-a vândut 62% din acțiuni în aceeași zi în care compania a anunțat rezultatele studiului vaccinului COVID-19 CITEȘTE ȘI CEO-ul Pfizer și-a vândut 62% din acțiuni în aceeași zi în care compania a anunțat rezultatele studiului vaccinului COVID-19

Pe titlurile de stat în moneda națională cu maturitate de 1 an (R2112A) s-au cumulat aproape 1.200 de ordine pentru un număr de 1,20 milioane de unități, subscrierile ridicându-se la 120,00 milioane lei (24,64 milioane euro). În același timp, pe titlurile scadente în anul 2023 (R2312A) s-au strâns plasamente pentru un număr de aproximativ 910.000 de titluri, valoarea agregată a acestora fiind de 91,04 milioane lei (18,69 milioane euro).

Statul a mai avut emisiuni de titluri de stat în programul Fidelis în vară, iar acestea s-au bucurat de succes atât în perioada de subscriere, cât și în piața secundară BVB unde au avut volume decente în primele săptămâni și s-au tranzacționat peste prețul de ofertă.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bursa
bvb