SIF Moldova își schimbă denumirea în Evergent Investments. Societatea vizează investiții în private equity

SIF Moldova își schimbă denumirea în Evergent Investments. Societatea vizează investiții în private equity
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 oct 2020

În contextul noii legislații a fondurilor de investiții alternative, SIF Moldova realizează un proces de rebranding după ce acum 2 ani ASF a respins un astfel de demers, imposibil sub incidența vechii legi. Societatea se va chema Evergent Investments, în urma deciziei acționarilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Încă de acum peste 10 ani mai mulți profesioniști ai pieței de capital intuiau că cele 5 societăți de investiții financiare listate la cota Bursei de Valori București, unde la acea vreme erau cei mai lichizi emitenți, vor încerca să se departajeze între ele atât prin strategiile de investiții și dezvoltare, cât și prin structura portofoliului. Schimbarea mărcii urma să fie parte a unui astfel de proces.

SIF Moldova (SIF2) face un pas în acest sens la mai puțin de 1 an de la modificarea legislației în sensul permiterii acestui lucru. Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat propunerea Consiliului de Administrație pentru schimbarea denumirii în Evergent Investments SA. Cătălin Iancu, director general adjunct al societății, afirmă că schimbarea denumirii este una care semnalizează o nouă viziune în strategia de investiții prin identificarea de oportunități de investiții, inclusiv pe segmentul de private equity.

Alive Capital, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile, vine cu obligațiuni la bursă CITEȘTE ȘI Alive Capital, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile, vine cu obligațiuni la bursă

Sloganul adoptat este "Drive for performance" pentru o societate care în ultimul deceniu a raportat un randament mediu compus anual de peste 10% și a distribuit în acest interval dividende în valoare agregată de aproape 700 milioane lei.

În primăvara anului 2018, SIF-ul cu sediul la Bacău a mai inițat un astfel de demers, atunci numele votat de acționari fiind First Romania Capital Invest. Procedurile s-au oprit, însă, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a respins avizarea, imposibilă în contextual vechii legislații.

Votul în Parlament de la sfârșitul anului trecut pentru legea fondurilor de investiții alternative care a abrogat vechiul ansamblu legal privind SIF-urile deschide acum calea nu numai ridicării pragurilor de deținere, care a fost deja operată, dar și schimbărilor de denumire.

SIF Moldova avea la data de 30 septembrie un activ net de 1,91 miliarde lei. La nivelul de 1,9401 lei/acțiune al valorii unitare a activului net (VUAN) raportat ultimului preț de închidere din ședința de ieri de 1,1950 lei/acțiune, societatea se tranzacționează pe bursa cu un discount de 38,40%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
asf