Super Mario Run înscrie puncte cu cele mai multe descărcări în App Store, dar Nintendo pierde la bursă

Super Mario Run înscrie puncte cu cele mai multe descărcări în App Store, dar Nintendo pierde la bursă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 dec 2016

Super Mario Run, versiunea pentru smartphone a celebrului joc video lansat de Nintendo în 1985 și, totodată, primul joc pentru mobil dezvoltat de compania japoneză, a urcat pe primul loc în topul descărcărilor din App Store, la doar câteva ore de la lansarea pe dispozitivele iOS. Sceptici în privința succesului comercial al instalatorului italian, mulți investitori s-au grăbit însă să vândă acțiuni Nintendo, iar compania japoneză a pierdut vineri peste 4% din capitalizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După succesul uriaș înregistrat de Pokemon Go, joc dezvoltat de o companie la care Nintendo este acționar minoritar și care a generat venituri de o jumătate de miliard de dolari în doar două luni, așteptările în privința primului joc pentru mobil creat de japonezi par să nu se fi confirmat.

Super Mario Run a fost lansat joi pentru utilizatorii de iPhone și iPad din peste 150 de țări. Jocul a ajuns rapid în fruntea clasamentului celor mai descărcate aplicații din App Store, însă acțiunile Nintendo au închis ședința de astăzi de la Tokyo cu o scădere de 4,2%, scrie MarketWatch.

Pokemon Go a dublat valoarea de piață a Nintendo CITEȘTE ȘI Pokemon Go a dublat valoarea de piață a Nintendo

De vină este prețul cerut de Nintendo pentru varianta integrală a jocului. Într-o perioadă în care majoritatea jocurilor pentru mobil sunt gratuite sau costă sub 5 dolari, dezvoltatorii mizând pe venituri din diferitele obiecte ce pot fi cumpărate pe bani reali și din publicitate, japonezii cer 10 dolari pentru versiunea completă a jocului, doar primele câteva nivele fiind gratuite.

Investitorii sunt dezamăgiți și de faptul că Super Mario Run necesită conexiune continuă la internet pentru a rula, dar și de lipsa detaliilor privind o eventuală lansare și pentru telefoanele cu Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
super mario run
nintendo
actiuni
lansare
apple