Transelectrica distribuie un dividend cu randament mai mic de 1%

Transelectrica distribuie un dividend cu randament mai mic de 1%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 mar 2024

Transportatorul național de energie electrică repartizează sub formă de dividende mai puțin de 10% din profitul net obținut în anul 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directoratul Transelectrica (TEL) a convocat pentru 29-30 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și un punct privind repartizarea profitului contabil de 213,63 milioane lei realizat anul trecut. Astfel, suma de125,63 milioane lei a urma să meargă la capitolul slte rezerve reprezentând facilități fiscale – scutirea de plată a impozitului pe profitul reinvestit și suma de 87,97 milioane lei este la alte repartizări prevazute de lege - venituri realizate în anul 2023 din alocarea capacității de interconexiune.

Din punctul de vedere al disponibilităților de cash, compania are conturi și depozite la termene mai mici e 90 de zile de 519,28 milioane lei, însă din aceștia 436,66 milioane lei îl reprezintă numerarul restricționat, sume aflate în tranzit la Transelectrica.

BVB – dividende cu randament de 2% și majorare de capital cu acțiuni gratuite CITEȘTE ȘI BVB – dividende cu randament de 2% și majorare de capital cu acțiuni gratuite

Compania ar urma să distribuie dividende în valoare de 20,52 milioane lei, ceea ce echivalează cu o rată de distribuție mai mică de 10%. Din aceastîă sumă, 12,04 milioane lei ar urma să plece către bugetul de stat în contul participației de 58,69% din titluri pe care statul român o are prin Secretariatul General al Guvernului.

Dividendul brut cu dată a plății de 27 iunie este de 0,2800 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB, de 29,30 lei/acțiune, al titlurilor Transelectrica, acesta oferă acționarilor un randament de 0,88%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa
dividende