Transilvania Construcții, firmă care a ratat delistarea la începutul anului, reia procedurile

Transilvania Construcții, firmă care a ratat delistarea la începutul anului, reia procedurile

Transilvania Construcții se teme de căderea unor piese de domino în economia națională.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 mai 2020

Consiliul de Administrație al companiei Transilvania Construcții a convocat pentru data de 22 iunie o AGA în care pe ordinea de zi figurează un punct despre retragerea de la tranzacționare a societății. Un demers similar al companiei care operează spații logistice în principal în zona Ardealului a fost revocat la finalul lunii februarie după obiecții realizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transilvania Construcții (COTR) reia procedurile pentru delistarea de la bursă în care s-a împotmolit la începutul acestui an. Acționarii majoritari Mircea și Andrei Timofte (tată și fiu) apar în ultima raportare către operatorul de piață BVB ca având participații cumulate de 94,80%, doar marginal sub reperul de 95% prevăzut de lege pentru ca un emitent să se încadreze în condițiile de retragere de tranzacționare.

Compania vizează acest lucru, iar în acest scop Consiliul de Administrație a convocat pentru data de 22 iunie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor care are pe ordinea de zi atât un vot privind inițierea retragerii de pe bursă, cât și un punct privind alegerea unui evaluator agreat de organizația de resort ANEVAR în vederea realizării unei evaluări pentru un preț echitabl la care să fie efectuată o ofertă de retragere. Transilvania a mai inițiat un demers în acest sens la cumpăna dintre ani, însă acesta a fost abandonat după notificării ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) care au determinat în februarie o revenire a boardului asupra decizei de convocare a AGA.

Trepidațiile bursiere aduse de noul coronavirus majorează cu 55% profitul net trimestrial al Bursei CITEȘTE ȘI Trepidațiile bursiere aduse de noul coronavirus majorează cu 55% profitul net trimestrial al Bursei

Societatea a realizat în primul trimestru venituri totale din exploatare de 10,63 milioane lei, în creștere cu 12,01% față de cele de 9,49 milioane lei. În același interval de raportare, cheltuielile totale din exploatare s-au majorat cu 8,78%, la 6,07 milioane lei, de la 5,58 milioane lei. De asemenea, pierderea financiară a fost redusă cu 32,84%, la 1,82 milioane lei, de la 2,71 milioane lei, ceea ce a contribuit la o explozie de 143,02% a profitului net, care a urcat la 2,36 milioane lei, de la aproximativ 974.000 de lei în primele 3 luni ale anului trecut.

În pofida performanței bune, compania care operează spații logistice în special în zona Ardealului nu are o proiecție clară asupra viitorului imediat. În raportarea trimestrială, Transilvania Construcții menționează limitarea drastică a circulației persoanelor și închiderea unor activități economice, în special în industria hotelurilor și restaurantelor sau a activităților sportive. „Aceste măsuri au creat efecte negative în lanț în ceea ce privește majoritatea activităților economice”, mai spune documentul citat.

AAGES Târgu Mureș, declin ușor al activității la T1. Pierdere de viteză și la profit CITEȘTE ȘI AAGES Târgu Mureș, declin ușor al activității la T1. Pierdere de viteză și la profit

Activele totale ale Transilvania Construcții erau, la 31 martie, de 258,42 milioane lei, cu 3,38% mai mari decât cele de 249,96 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile au urcat cu 4,07%, la 155,59 milioane lei, de la 149,50 milioane lei. Compania menționa la raportarea semestrială  de anul trecut utilizarea creditului pentru dezvoltarea depozitului 39, cu suprafață de 14.000 metri pătrați, din Parcul Logistic Transilvania. La ultimul preț de închidere de pe bursă, de 115,00 lei/acțiune, nivel care ar situa capitalizarea de piață a firmei la 91,97 milioane lei (19,01 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania constructii
bvb
bursa