Transilvania Investments Alliance distribuie aproape jumătate din profitul anului 2022 sub formă de dividende

Transilvania Investments Alliance distribuie aproape jumătate din profitul anului 2022 sub formă de dividende
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 apr 2023

Fosta SIF Transilvania acordă un dividend cu randament de 4%.

Urmărește-ne și pe Google News

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Transilvania Investments Alliance (TRANSI) a aprobat propunerea Consiliului de Administrație  privind repartizarea profitului net de 63,72 milioane lei obținut anul trecut.

Astfel, suma de 33,45 milioane lei ar urma să meargă la capitolul „alte rezerve” pentru surse proprii de finanțare, în timp ce 30,27 milioane lei ar urma să fie alocate sub formă de dividende către acționari, cu o rată de distribuție de 47,50%.

De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar CITEȘTE ȘI De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar

Dividendul brut este de 0,0140 lei/acțiune, și calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 0,2950 lei/acțiune, de la BVB al titlurilor Transilvania Investments, fosta SIF Transilvania, conferă acționarilor un randament net de 4,37%.

Sunt bani care vin repede. Data plății supusă spre aprobare este de 23 iunie. În ultimii ani ai mandatului fostului șef Mihai Fercală, SIF Transilvania mutase repartizările de cash către luna octombrie.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost exprimat un vot favorabil asupra unui program de răscumpărare care vizează achiziția unui număr de 20,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 0,9248% din capitalul social. Titlurile dobândite ar urma să fie distribuite cu titlu gratuit administratorilor, membrilor Directoratului și unui personal identificat.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania investments
bvb
bursa
dividende