Tranzacție - Grupul Autonom intră într-o nouă companie din asigurări

Tranzacție - Grupul Autonom intră într-o nouă companie din asigurări

Frații Marius și Dan Ștefan, fondatorii grupului Autonom

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2023

Cel mai mare cumpărător de autovehicule din România, grupul Autonom, a preluat 5,5% din acțiunile companiei Transilvania Broker.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu un volum al primelor de asigurare  intermediate anul trecut de 800 de milioane de lei, Transilvania Broker deține o cotă de piață de 6,37%. 

Transgaz și-a dublat profitul net CITEȘTE ȘI Transgaz și-a dublat profitul net

Autonom, companie controlată de frații Marius și Dan Ștefan, este și acționar principal al societății Millenium Insurance Broker (MIB), cu o participație de 31,75% din acțiuni. Millenium a intrat în ringul de tranzacționare ca o companie cu o capitalizare de aproximativ 6 milioane euro.

Listată în anul 2017, Transilvania Broker de Asigurare a înregistrat în primele 3 luni rezultate financiare mai mici decât cu un an în urmă, în pofida majorării cu 7,3% a volumului primelor intermediate, la 233 milioane lei.

Transilvania Broker de Asigurare s-a listat la Bursa de Valori București în noiembrie 2017 în urma unei operațiuni de piață închisă după numai 2 zile a cărei valoare s-a ridicat la 9,03 milioane euro (1,96 milioane euro). Atunci a fost pus în vânzare un pachet reprezentând 25,00% din capitalul social.

La finalul anului trecut, Gabriel Login avea o participație de 42,10% din acțiuni, iar Dan Niculae avea o deținere de 26,45% din titluri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autonom services
bvb
bursa
obligatiuni
millenium insurance