Tranzacție majoră cu acțiuni COMCM Constanța. O ofertă de răscumpărare în valoare de 10 milioane euro a fost închisă cu succes pentru o cantitate de titluri apropiată cu deținerea Transilvania Investments Alliance

Tranzacție majoră cu acțiuni COMCM Constanța. O ofertă de răscumpărare în valoare de 10 milioane euro a fost închisă cu succes pentru o cantitate de titluri apropiată cu deținerea Transilvania Investments Alliance

Sursa foto: Michalsuszycki | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 mai 2023

Compania de la care a început un conflict de 7 ani între fostul arbitru de fotbal constănțean Constantin Frățila și SIF Transilvania (SIF3) aflată sub conducerea lui Mihai Fercală, COMCM Constanța (CMCM), este protagonista unei operațiuni de piață de dimensiuni importante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta de răscumpărare derulată de emitent la prețul 0,3458 lei/acțiune, cu peste 50% peste media ultimilor ani, s-a închis cu o rată de participare de 98,59%. Din cele 137,06 milioane acțiuni COMCM ofertate, reprezentând 58,00% din totalul titlurilor, au fost subscrise 135,06 milioane titluri, ceea ce a ridicat valoarea tranzacției la 46,73 milioane lei (9,45 milioane euro).

Electrica acordă dividende în valoare de 40 milioane lei, din care aproape jumătate vor fi încasate de stat. Acțiuni gratuite pentru directorii executivi CITEȘTE ȘI Electrica acordă dividende în valoare de 40 milioane lei, din care aproape jumătate vor fi încasate de stat. Acțiuni gratuite pentru directorii executivi

Participarea este cu puțin peste nivelul deținerii de 56,72% din totalul titlurilor a Transilvania Investments Alliance (TRANSI), fosta SIF Transilvania. Cealaltă participație importantă, de 11,65% din titluri, aparține omului de afaceri Frățilă.

Compania a realizat oferta deși a fost constant pe pierdere. Astfel, pentru anul trecut, aceasta a raportat un rezultat negativ de 4,09 milioane lei, iar pierderile agregate chiar și pentru anii de după stingerea conflictului (2019-2021) se ridică la 12,68 milioane lei.

Oil Terminal: Peste jumătate din creșterea încasărilor de anul trecut se datorează invaziei ruse asupra Ucrainei CITEȘTE ȘI Oil Terminal: Peste jumătate din creșterea încasărilor de anul trecut se datorează invaziei ruse asupra Ucrainei

Fostul șef de un sfert de veac al SIF Transilvania, Fercală, debarcat în primăvara anului 2020, susținea acum 5 ani că societatea COMCM ar fi „praf și pulbere” și obiectul ei de activitate în domeniul construcțiilor ar fi fost complet „nimicit”. În opinia sa, societatea se mai preta doar la utilizarea terenului pentru realizarea unor dezvoltări imobiliare, respectiv hectarele deținute de COMCM „în buricul târgului”, pe bulevardul Mamaia.

O tentativă de ieșire din acționariatul COMCM a fost acum 4 ani, când SIF Transilvania era dispusă să schimbe 6% din acțiunile proprii, echivalent al deținerii la SIF 3 a lui Frățilă, pentru pachetul de acțiuni COMCM. Operațiunea a fost "trântită" de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru motive procedurale.

viewscnt
Afla mai multe despre
comcm constanta
transilvania investments
rascumparare
constantin fratila